Haapsalu graafilise disaini festival peab väikest juubelit

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 31
Haapsalu linnagalerii kuraator Agur Kruusing ja Haapsalu graafilise disaini festivali peakorraldaja Marko Kekišev. Foto Arvo Tarmula

Laupäeval Haapsalu linnagaleriis avatud Haapsalu graafilise disaini festivali konkurss-näitusel võib näha töid üle kogu maailma.

Festivali peakorraldaja Marko Kekišev tõdes avamisel, et korraldajatelegi üllatuseks toimus festival tänavu juba 15. korda. Tänavu oli festivali teema “Elu/Life”. Kekiševi sõnul selgus, et see polegi nii lihtne.

Sel korral oli osavõtt rekordiline. Konkursile laekus kokku 293 teost 114 autorilt Euroopa Liidust, Venemaalt, Ekvadorist, Mehhikost, Argentiinast, Kuubalt, Valgevenest, Ukrainast, Hiinast, Iraanist, Indoneesiast ja USA-st.

Linnagaleriisse näitusele jõudis neist 82 parimat. Parimad tööd valis välja rahvusvaheline žürii. “Pisar kukkus silmast, et pidime nii palju töid näituselt kõrvale jätma,” ütles Kekišev avamisel. Näitusetöid iseloomustas ta sõnadega: “Väga hea kalligraafia, väga head tehnilised tööd.”

Kui linnagaleriis on välja pandud rahvusvahelise konkursi parimad tööd, siis kultuurikeskuse fuajees on üleval konkurss-näitus “Eesti kultuuriplakat 2019”, mis annab ülevaate Eesti plakati hetkeseisust.

Konkursile saabus 209 reaalse kultuurisündmuse plakatit, millest žürii valis näitusekollektsiooni 86 teost 43 autorilt.

Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments