Haapsalu kolleži üliõpilaste idee pälvis inspiratsioonipreemia

Lääne Elu

info@le.ee

Firma valmistab taaskasutatud materjalidest stressinukke. Urmas Lauri

17. mail üleriigilise Starter äriideede arendamise programmi lõppkonkursil inspiratsiooniauhinna pälvinud Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži õppijatest koosnev ÄngFree soovitab noortel alati võimalustest kinni haarata, sest ka ebaõnnestumine võib nende sõnul olla kogemuse eesmärgil parem kui üldse mitte üritamine.

Haapsalu kolledži käsitöötehnoloogia ja disaini tudengite Triin Resiku ja Tiina Elvelti auhinnatud idee seisneb taaskasutatud materjalidest stressinukkude valmistamises ning ettevõtlusega kavatsevad nad edasi tegeleda.

Gümnaasiumidest kõrgkoolideni kõigile õppijatele mõeldud üleriigilises äriideede arendamise programmis Starter meeldis neile kõige rohkem praktiline õppevorm – oli võimalus õpitut kohe rakendada ning eriti kasulik oli mentorite tagasisideüritus Startup Speed Dating Night, kus soovitusi jagasid erineva valdkonna spetsialistid.

„Kunagi ei tea ette, mis ühest ideest saada võib, kui sellega tegelema hakkad… eriti mentorite käe all. Ärge kartke, proovige! Isegi ebaõnnestumine on parem kui mitte üritamine,“ julgustavad Reisik ja Elvelt noori aktiivsemalt erinevates programmides osalema ja teadmisi hankima.

Haapsalu kolledžis toimus Starter teist semestrit ning finaali pääses edasi viiest tiimist üks. Seminarid toimusid Haapsalus, mentorkohtumine ja finaal Tallinnas ühiselt kõigi teiste koolide meeskondadega. Starter on avatud nii kolledži, Haapsalu kutsehariduskeskuse ja Läänemaa ühisgümnaasiumi kui ka teistele lähikonna õpilastele. Edukaim üleriigilise Starter programmi tiim on äsja Ajujahi võitnud Timey.

Oma äriga alustamist soodustatakse Haapsalu kolledžis lisaks õppele ka muul moel – nii näiteks avatakse Haapsalu vanalinnas tudengite pop-up-pood.

Starterit toetab Euroopa Sotsiaalfond ning ettevõtlusõppe programm Edu ja Tegu, korraldavad Tallinna ülikool, Taltech ja Tartu ülikool.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz