Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi kutsub Metskülla perepäevale

Foto: Urmas Lauri

Suvi algab noortele lõunaläänlastele juba kaheteistkümnendat aastat traditsioonilise perepäevaga. Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi eestvedamisel toimub iga-aastane lastekaitsepäeva jalgpalliturniir. See on jalgpalliüritus, kuhu tullakse koos peredega. Toredast päevast saavad osa mitte ainult jalgpallilapsed, vaid kõik noored, kes klubi juures spordiga tegelevad.

Viimastel aastatel on jalgpallitreeningute kõrvale loodud ka kergejõustikugrupp ja ka selle ala noored leiavad sellel päeval tegevust. Kõige tähtsam, et lastega saavad hullata ka lapsevanemad. Nii on see olnud juba tosin aastat. Toimuvad erinevad turniirid ja võistlused. Peetakse peredevaheline löögivõistlus, kus võistkonna moodustavad laps ja lapsevanem. Toimuvad erinevad töötoad.

Aasta-aastalt on jalgpallipäeva kõige huvitavamaks ja kaasahaaravamaks sündmuseks olnud laste ja lastevanemate vaheline jalgpallimatš. Ka sellel aastal saavad lapsed oma vanemate vastu mängida. Autasustamist viivad läbi meie oma klubist sirgunud Eesti tippjalgpallurid, mitu hooaega Eesti meistrisarjas mänginud ja ka Eesti erinevaid noortekoondisi esindanud Reno Mark ja Rocco Mõtt. Ka nemad olid platsil, kui klubi 12 aastat tagasis selle üritusega alustas…

Just tippjalgpallurite kaasalöömine on olnud selle ürituse üks osa. Meie lastega on mängimas käinud ja treeninguid läbi viimas Marko Kristal, Indrek Zelinski, Karl Palatu, Alo Bärengrub, Mihkel Aksalu, Rauno Alliku jpt. Nüüd oleme sealmaal, et saame tippudena külla kutsuda oma klubi kasvandikud. Kindlasti on lapsepõlve tore üritus sellele kaasa aidanud.

Lastekaistepäeva jalgpalliturniir toimub sellel aastal 1. juunil Metsküla algkooli spordiplatsil. Üritus on käinud ringiratast külakorda. Varem oleme lapsi rõõmustanud Lihulas, Kõmsil, Massus, Tuudil, Virtsus, Vatlas. Selle aasta toimumispaik ei ole juhuslik. Metsküla algkoolist käib klubi treeningutel palju noori ja kindlasti on just selle kooli ürituse võõrustamine asjade loomulik käik.

Turniiri juures on oluline veel see, et lapsed ei esinda oma kodukoole, vaid oma elupaika. Nii saame palliplatsil näha ehtsat Karuse-Vatla ühisvõistkonda, Massu tiimi, kui ka Metsküla, Lihula ja Kõmsi 1.-6.klasside võistkondi.

Just nii saame lastes kasvatada kodutunnet ja kodukoha tähtsust. Võidul-kaotusel ei ole sellel päeval tähtsust.

Võitjad on sellel päeval juba kõik üle saja kaasalööja, kes igal aastal seda meie üritusel teinud. Turvaline ja lapsesõbralik perepäev on korraldajatele kõige tähtsam.

Kõik on oodatud kaasa lööma ja lapsi toetama.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments