Silvia Urgas: ühe ministriga valitsus

Silvia Urgas.

Milleks üldse Eestile valitsus ja riigikogu? Praegu peamiselt selleks, et mul lõunapausil midagi teha oleks.

Kõigepealt saab lugeda mingist järjekordsest jaburusest, mis juhtunud on, ning seejärel sellest teistega rääkida:

„Kuulsid, mis ta ütles?” – „Kuulsin jah, täitsa hull.” – „On jah.”

Pikapeale ehk siis paari nädalaga hakkab selline uudistetsükkel oma võlu kaotama. Vaikselt sigineb hinge mure ja kahtlus, kas keegi üldse päris muredega tegeleb. Ning muresid meil on, ja missuguseid veel.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vahur Reede
4 aastat tagasi

Lihtne küsimus – mis graafikujärgset tööd teeb kolumnist, et tal lõunapaus on?

Vaataja
4 aastat tagasi

Valitsus ei saa ju täie energiaga päris muredega tegeleda, sest peavad end kaitsma agressiivsete opositsioonierakondade ja meedia pidevate rünnakute eest! Ei ole antud valitsusele 100 päeva kriitikavaba päeva. Pole antud aega, et atragi seada. Äkki puhkaks kirjaneitsi ise ka veidi jalga ja lõpetaks selle vingumise praeguse valitsuse teemal ära ja loeks tibud hiljem üle?
Refi paanikast saan täitsa aru – neil vaja jõuga EKRE poolt lahti tõmmatavaid uksi kinni hoida, et nende vanad luukered välja ei pudeneks. Aga miks meedia selle juraga kaasa läheb on mõistmatu.

Kah valija
4 aastat tagasi
Reply to  Vaataja

Mida sa uhmerdad jälle selle refi ümber ja viid jutu probleemist kõrvale. Tunnistan ausalt, et andsin oma hääle IL-le. Olen nüüd väga pettunud sellisest valitsusest. Kui tänane rahandusminister Martin Helme on juba varemalt õelnud, et temal on arvutamisega probleeme ja seetõttu ta kaardimänge ei mängi, kuna tihisid ei oska ta kokku lugeda, siis see on ju nonsenss. Nüüd on Martin juba kohe võtnud oma meeskonda nõunike armee, kes tema asemel liitmis-lahutamistehteid tegema hakkavad. See, et inimesed ei ole sellele valitsusele andnud 100 kriitikavaba päeva näitab vaid, et kritiseerijad pole rahul sellise valitsusega. Selle valitsuskoalitsiooni toetusprotsent on langenud kolinal ja ärge… Loe rohkem »

Imelik
4 aastat tagasi
Reply to  Kah valija

Inimesed? Inimesed on ka selle valitsuse taga ja on teised inimesed, kes oleks lootnud teistsugust valitsust. Valitsusi ei tehta küsitluste põhjal vaid valimiste teel ja kokkulepete toel.
Sisulisest kriitikast on asi praegu kaugel, sest käib sildistamine poliitiliste oponentide poolt. 100 kriitikavaba päeva on poliitilise kultuuri küsimus ja puudutab ka ainult poliitikuid. Inimesed võivad kasvõi iga päev valitsust kiruda. Päikest!

kuulen ka
4 aastat tagasi
Reply to  Vaataja

Lootus, et 100 päeva tehakse lollusi, mida kritiseerida ei tohiks ja seejärel kõik muutub, on väga lühinägelik. Sellist asja pole olemas.

Imelik
4 aastat tagasi
Reply to  kuulen ka

“Lollus”- on lihtsalt hinnang, ehk silt. 100 kriitikavaba päeva antakse valitsusele, et tegevuskava ja korralduslik pool paika saaks ehk valitsus muutuks teovõimeliseks.
Lihtsalt “kõntsa ventilaatorisse loopimine” (lootuses et midagi külge jääb) näitab RE meeleheidet-ei muud. See ei ole kriitika, kriitikat ei saagi veel teha, sest valitsus ei ole saanud veel korralikult töölegi hakata.