Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo astus ametisse

President Kersti Kaljulaid nimetas täna peaminister Jüri Ratase ettepanekul väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministriks Kert Kingo. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei
President Kersti Kaljulaid nimetas täna peaminister Jüri Ratase ettepanekul väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministriks Kert Kingo. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Uus väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo astus täna riigikogu ees ametivande andmisega ametisse.

„Soovin Kert Kingole jõudu ja kiiret sisseelamist uude ametisse, sest juba lähinädalatel tuleb valitsusel lõpule viia riigi eelarvestrateegia ja järgmise aasta eelarve arutelud. Samuti seisavad ministril ees olulised väljakutsed, mis on seotud meie väliskaubanduse ja ettevõtjate toetamisega välisturgudel ning loomulikult Eesti visiitkaardiks oleva e-riigi arendamisega,” ütles peaminister Jüri Ratas.

Uue ministri nimetas täna hommikul peaministri ettepanekul ametisse president Kersti Kaljulaid.

Enne ministriks saamist oli Kingo riigikogu liige. Varem on ta töötanud juristina maksu- ja tolliametis ning olnud politsei- ja piirivalveametis kriminaalasjade menetleja.

Kert kingost sai ministrikandidaat esmaspäeval pärast kaks nädalat kestnud ministrikandidaadi otsinguid, sest eelmine väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Marti Kuusik taandus pärast ühepäevast ametis olnud aega perevägivalla kahtlustusega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments