Alates eilsest peab bussis maski kandma

Elen Freivald

elen@le.ee

Foto: Andra Kirna
Foto: Andra Kirna

Läinud nädalal otsustas valitsus koroonanäitajate tõusu tõttu teha 2. augustist taas kohustuslikuks maskikandmine ühistranspordis.

Haapsalu bussireisijad on korralduse pigem hästi vastu võtnud. Esmaspäeva keskpäeval linnaliini bussis testsõitu tehes paistis, et enamikul reisijatest olid maskid ees, kuid oli ka neid, kes maski ei kasutanud. Peamiselt puudus mask noortel, kel vanust üle 12 eluaasta.

Jalakäijana busse silmitsedes jäid silma bussid, kus maskikandjad olid pigem vähemuses. „Kevade poole olid kõik bussis maskiga, kuid täna kantakse maski pigem 70 protsendi ulatuses,” ütles MK reiside bussijuht Aivar Ots.

Bussijuhi sõnul keegi otseselt reisijaid maski kandma ei sunni ja sõita saab ka maskita. „Meile pole reisijate maskikandmise kontrolli kohustust veel antud,” ütles Ots.

Maskikandmise ühistranspordis tegi valitsus kohustuslikuks 29. juulil. Maski peavad kandma kõik 12aastased või vanemad, nina ja suu katmise kohustus ei rakendu neile, kelle tervislik seisund seda ei luba.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Doktor
2 aastat tagasi

Vale!
Hinga parem puhast õhku, jääd terveks ja teised ka 🙂

südamelt ära
2 aastat tagasi

Lollus, see ei aita mitte midagi. Pealegi ei kontrolli seda keegi, igaüks tehku mis tahab.

Jollerdaja
2 aastat tagasi

Maskiäri hakkas alla käima, vaja see uuesti käivitada! Riik on andnud ju ka tellimusi tootjatele, ei saa neid alt vedada.

Huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  Jollerdaja

Kusjuures nii ongi, tellimusi tühistada ei ole lepingu järgi võimalik ja raha tuulde loopida ei saa, muidu peab keegi ametist jälle lahkuma. Nii ei mõeldudki pikalt ja seekord ei huvitanud terviseameti arvamus mitte kedagi, anti maskikandmis kohustus ja kõik. Naljakas, et päris palju jaatavad kaasa, et jah see on vajalik küll :)))

Statistika
2 aastat tagasi

Kommentaaride statistika päris nukker kümnest kommentaarist seitse debiilset, ehk 70 protsenti. Kurb, kurb, kurb.

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  Statistika

“Äge” on kaasmaalasi sõimata halvustavate diagnoosidega. “Tubli!”

hull aeg
2 aastat tagasi
Reply to  Statistika

Kahjuks küll, nii on. Endal nina püsti ja kaaskodanikest täiesti poogen.

Oeh
2 aastat tagasi
Reply to  hull aeg

Ärge hakake jälle pihta, et maski kandmine päästab inimkonna. Ja kes ei kanna neid tembeldatakse siin mõne poolt kohe hörega inimeseks. Mis toimub? Tulge juba ükskord mõistusele!!!!

debiilist kahju
2 aastat tagasi
Reply to  Statistika

Debiil ei ole võimeline statistikat tõlgendama, seega su järeldus on vale.

Triibik
2 aastat tagasi

Aga miks on Haapsalus taksodes maski kandmine keelatud ?? See ju veel palju väiksem ruum kui buss …🤕

hahaha
2 aastat tagasi

ega ikka ei pea küll

Helle.
2 aastat tagasi

Olen süstitud just sellepärast, et ei pea maski kandma. Ja ei kanna!!! Mind kaitseb süst, mitte enda tati sisse hingamine.

Oijah
2 aastat tagasi
Reply to  Helle.

Süst on enda kaitseks, mask on teiste kaitseks, sellest on nii palju räägitud, aga ikka mõni paneb segast. Kui süst on tehtud, võid olla ikkagi suure töenäosusega viiruse levitaja ja sellepärast maskikandmine oleks hea, kui muidugi meelega ei taha teisi nakatada, aga see on ju karistatav

Keller.
2 aastat tagasi
Reply to  Oijah

Ammu ammu juba süstimise võimalusi kui palju. Ikka tipa tapa süstima. See päästab maski kandmisest. Riputasin qr koodi endale paelaga kaela, et kaugele kohe paista et olen süstitud. Igal inimesel see võimalus ju avanenud.

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Keller.

maski kandmisest see ei päästa. Kas teate, kui palju maski tootjad praegu teenivad?

elukogenu
2 aastat tagasi
Reply to  Helle.

Kuule inimene mitte ükski süst ei ole 100 protsenti kindel kaitse. On ju juba juhtumid kus ka haiglasse on sattunud üksikud ,kes ometigi olid süstitud. On tehtud uuringuid, mõnel tekib süsti järgselt antikehi kohe vägagi palju, teisel liigagi napilt, et mitte haigestuda. Siin mängib suurt osa inimeste organismi eripära, nagu ka põdemisel, mõni nuuskab natuke rohkem, teine vaagub hinge haiglas. Nii, et MASK ETTE, see on valitsuse määrus

Joppenpuhh
2 aastat tagasi
Reply to  Helle.

Delfi avaldas 31. juulil artikli uuringust, mille kohaselt levitavad nakatunud vaktsineeritud inimesed viirust sarnaselt nakatunud vaktsineerimata inimestele.

Puhas Veri
2 aastat tagasi
Reply to  Helle.

Ega lolli ei kaitse jumal ka.
Edu teispoolsuses!

Kandke ise oma mask!
2 aastat tagasi

Mina otsustan ise oma tervisliku seisundi üle ja otsustasin maski MITTE KANDA.

Ei taha, aga peab .
2 aastat tagasi

Siis ei ole sul ka asja avalikku ruumi kui sotsiaalseid norme/kokkuleppeid ei täida!

Suurlinnades teevad turvatöötajad asotsiaalsete eluviisidega inimestele juba kaugelt hoiatuse, et nad eemale hoiaksid mingist kohast/objektist.

Ei tea
2 aastat tagasi

kes kokku leppis kellega. Minuga pole keegi kokku leppinud, lihtsalty öeldi ,et säh koer, suukorv pähe. Need maskifännid ajavad naerma juba. Mida sa sellest topid ette ma ei saa aru?

pinn
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

See on juba teie tragöödia kui aru ei saa!

vot siis
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Topin sellepärast, et õhus lendavAD PIISAD JA PIISAKESED OTSE MULLE NINNA, SILMALIMASKESTADELE JA HINGAMISTEEDESSE EI satuks, midagi ju ikka maski külge jääb.Viska mask igakord minema, äratopi taskusse nutsakusse,seda ei kastata korduvalt.

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  vot siis

ära topi taskusse, siis te olete vist ainuke kes nii teeb. Enamus kannabki maski valesti ja tegelikult maski eemaldamine on ka täpne protseduur. Kuna massiliselt kasutatakse valesti, siis arvangi, et sellest tegelikult tolku pole, muidu oleks need kõik juba pikali.

Hellat
2 aastat tagasi

Head tyeed teil minna siis

Eino K.
2 aastat tagasi

Valitsus muud ei oskagi kui mask mask mask, isegi teadlased või see terviseamet ei pea maskikandmiskohustust enam vajalikuks. Tobe valitsus praegu küll tundub oleva. Eile oli veel kirss tordil, nagu arvasingi, et juu keegi tanki pannakse, nii oligi. Kantslerile raha ja vastutama ei pea keegi rohkem. Oujee! Kanna maski ja ära mölise on tänase päeva moto