0

Reedel tunnustatakse tublisid väikseid lugejaid

Tublimad lugejad saavad tunnustatud. Arvo Tarmula
Tublimad lugejad saavad tunnustatud. Arvo Tarmula

Reedel tunnustab Haapsalu lasteraamatukogu selle õppeaasta silmapaistvamaid noori raamatusõpru, esimest korda pälvib üks lugeja ka Andres Ammase Fondi Väikese lugeja auhinna.

Üritusel räägib lastekirjanik ja tõlkja Indrek Koff oma suhetest raamatute ja raamatukogudega, lugemise ja kirjutamisega. Lastele on ta kirjutanud kaheksa ning tõlkinud neli raamatut.

Lasteraamatukogu annab seejärel 30 raamatusõbrale väikse preemia selle eest, et nad on silmade särades aktiivselt kasutanud meie ühist raamatuvaramut. „See, mida õigel ajal lapse kätte sattunud raamat teha võib, on tõeline ime. Tihti peame toimuvat loomulikuks arenguks ega pruugigi märgata seost lugemisega. Lugemine on lapse arengu oluline mootor ning seda kasutavaid lapsi me soovimegi esile tõsta,” selgitas raamatukogu lasteosakonna juhataja Jaanus Kõuts.

Seejärel kõnelevad Andres Ammase lähedased lugusid Andrese raamatuarmastusest ning Andres Ammase Fond annab ühele lapsele üle Väikese Lugeja auhinna. Tunnustatud lastele järgneb pidu mängude ja tordiga.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz