2

Biolisandiga bensiin kasvatas karburaatorite müüki

Foto: Arvo Tarmula
Biolisandiga kütus ei sobi kõigile. Foto: Arvo Tarmula

Puhtama maailma nimel vahetas Eestis euroliidu viimase riigina mullu mais bensiini 95 välja viieprotsendilise biolisandiga bensiini 95 vastu, tänavu maist on bensiinis 95 juba 10 protsenti biolisandit ning sellepärast ei sobi see kütus enam kõigile autodele, murutehnikast rääkimata, kirjutab Postimees.

„Keskkonnasäästlik kütus on tore mõte, aga see on inimestele tohutult probleeme tekitanud,” tõdes aia- ja metsatehnikat müüva ja hooldava OÜ Reginett juht Jaan Lusikas. „Kui sügisel on sellist kütust paaki jäänud, siis masinad enam ei käivitu. Ja kui te veel nende karburaatoreid näeksite! Karburaatorite müük on hüppeliselt kasvanud,” lisas ta.

Päevas vahetavad Regineti remondimehed välja vähemalt paar karburaatorit. Trimmerite ja mootorsaagide rivist välja läinud karburaatoreid, mille hinnad algavad 40 eurost, oli neil kolmapäeval pool sahtlitäit. Murutraktorite 100–500-eurosed karburaatorid täitsid kaks pappkasti.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Nimi
Nimi

Sundseisus tarbija tühjendab rahakotti. Ametnikud saavad hakata uusi lollusi nuputama. Mõelda vaid , karburaatorite müük suurenes, majandus kasvas. Tubli tulemus.

Triibik
Triibik

Ahvide poolt,kes inimeste peale ei mõtle ja selliseid seadusi vastu võtavad, ei saa järgmine kord valimistel kindlasti hääletada.See on suur rahaline pauk inimestele- kõik pole miljonärid. Huvitav,kuidas see saast paadimootoritele mõjub ??

wpDiscuz