Täna selgub selle aasta parim õpilasfirma

BNS

Haapsalu õpilasfirma teeb kell-lillepotte. Arvo Tarmula
Haapsalu õpilasfirma teeb kell-lillepotte. Arvo Tarmula

Täna selgub Tallinnas tänavune parim õpilasfirma, piduliku ürituse avab haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

Eesti parim õpilasfirma selgitatase välja juba 24. korda. „Sellel aastal oleme oma võistlusega inimestele eriti lähedale tulnud, sest neljast voorust koosneva finaalvõistluse üks põnevamaid osasid, stendivoor, toimus Solarise keskuses, kus kõik õpilasfirmad olid oma toodete ja teenustega väljas ja ootasid kõiki oma müügistendide juurde,“ selgitas võistlust korralava Junior Achievement (JA) Eesti direktor Kersti Loor.

Haapsalu innovatsioonikeskuses Innokas tegutsev õpilasfirma TaimTime on samuti parimate õpilasfirmade finaalis.

Rahvahääletusel on hetkel kell-lillepotte tootev õpilasfirma teisel kohal 623 häälega. Rahvahääletust juhib õpilasfirma Laguun, mis teeb vanniteed, 674 häälega. Lemmikõpilasfirma poolt saab oma hääle anda siin.

Stendivoor toimus kolmapäeval kell 16-19 Solarise keskuses. Võistlus jätkub osalejatele neljapäeval lavaesinemiste ja žüriivestlustega KUMU-s ning õhtusel galal kuulutatakse välja Eesti parim õpilasfirma 2019. Võitjal on au sõita Eestit esindama võistlusele “Euroopa parim õpilasfirma 2019″, mis toimub sel aastal Prantsusmaal.

Eesti õpilasfirmad on rahvusvaheliselt võistluselt esikoha koju toonud juba kolmel korral ning mitmel korral ka eriauhindu ja poodiumikohti.

Selle õppeaastal on kokku registreeritud üle Eesti lausa 400 õpilasfirmat, millest 42 kandideeris ka finaalvõistlusele. „Finaal ise on vägagi mänguline – noortel tuleb eelnevalt kirjutada oma tegevuse ja tulemuste kohta aruanne, näidata oma lavaesinemist, vestelda žüriiga, demonstreerida oma müügioskusi stendivoorus ning vastata intervjuus keerulistele küsimustele,” rääkis Loor.

Meeleolukast võistluspäevast ja sellele järgnevast pidulikust auhinnagalast toob JA Eesti neljapäeval kõigi huvilisteni ka mahuka otseülekande koos ekspertkommentaaride, intervjuude ja põnevate üllatustega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments