Pusku, Mägari ja Kiviküla said külavanemad

Haapsalu kogukonnatöö spetsialist Maire Vilbas (keskel) koos Pusku külavanema Svea Stambergi (paremal) ja külavanema abi Üllar Ruusega (vasakul). Foto: Asuküla teataja
Haapsalu kogukonnatöö spetsialist Maire Vilbas (keskel) koos Pusku külavanema Svea Stambergi (paremal) ja külavanema abi Üllar Ruusega (vasakul). Foto: Asuküla Teataja

Teisel katsel õnnestus valida külavanem Mägari ja Pusku külale külavanem.

Kui esimesel korral tuli Mägari külale vanemat valima küla 74 hääleõiguslikust elanikust vaid 13, siis sel korral oli kohal 49 inimest ning ühiselt valiti külavanemaks Reemet Sits ja tema abiliseks Maris Viilma.

Samuti sai Pusku küla teisel katsel külavanema valitud – kvoorumiks oleks vaja olnud kümmet inimest, kuid kohal oli 17. Haapsalu kogukonnatöö spetsialisti Maire Vilbase sõnul tulid sinna kohale ka need, kes küll elavad külas, kuid kellel ei ole sissekirjutust ehk pole hääleõiguslikud. „Tulid kuulama ja kaasarääkima,“ ütles Vilbas.

Pusku külavanemaks valiti Svea Stamberg ja külavanema abiks Üllar Ruuse.

Kiviküla sai külavanema valitud esimese korraga. Ja külavanemaks sai ühisel otsusel Katrin Päevakene.

„Mina olen väga rahul,” ütles Vilbas külavanemate valimise kohta.

Endise Ridala valla külad on külavanemaid valinud alates detsembrist. Kokku on 56 külast külavanema valinud 14 külakogukonda. Kokku on neil küladel 9 külavanemat ja 5 asetäitjat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments