0

Ühendkuningriigi maaväe kopterid harjutavad Läänemaa kohal

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ühendkuningriigi maaväe rünnakuhelikopter AH-64 Apache Linnamäe kohal. Foto: Urmas Lauri

Läänemaa kohal on viimastel päevadel näha tiirutamas koptereid.

20. aprillil maandusid Ämari lennubaasis Ühendkuningriigi maaväe viis helikopterit AH-64 Apache, et tugevdada liitlaste kohalolu ja teha järgneva kolme kuu jooksul koostööd kaitseväe ja liitlasüksustega.

“Eestisse saabunud üksus on osa Ühendkuningriigi maaväe õhukorpuse 663. eskadrillist, mille kodubaasiks on Wattisham,” ütles kaitseväe peastaabi pressiosakonna ülem major Arvo Jõesalu Lääne Elule. Apache kopterite piloodid teevad koostööd nii siin paiknevate Wildcat helikopteri meeskondadega kui ka Eesti ja liitlaste kaitseväelastega ning osalevad õppusel Kevadtorm. Nii üle-eelmisel nädalavahetusel saabunud mitmeotstarbeline Wildcat kui ka ründekopter Apache tagavad Kevadtormil õhutuletoetuse maaväe üksustele.

Kopterite peamine ülesanne Eestis paiknedes on toetada ja tugevdada Tapal teenivat liitlaste lahingugruppi, mida juhib Ühendkuningriik ja mille põhituumiku moodustavad hetkel kaitseväelased kuninga husaaride rügemendist.

“Eestisse saabunud kopterite meeskonnad alustasid peagi pärast saabumist tutvumis- ja treeninglendudega Eesti õhuruumis,” ütles major Jõesalu. “Need lennud on pilootide jaoks äärmiselt vajalikud, et tutvuda Eesti õhuruumi ja maastikuga ning liitlaste piloodid teevad omalt poolt kõik, et inimeste igapäevaelu võimalikult vähe segada.”

Ühendkuningriik saatis kopterid esmakordselt lahingugruppi toetama eelmisel kevadel. Hetkel teenib lahingugrupis kokku üle 1000 kaitseväelase ning sellest enamuse moodustab Ühendkuningriigi kuninga husaaride rügement.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz