Saaremaalt pärit Mai Leisz annab täna oma bändiga Haapsalus kontserdi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mai Gropu jõudis Haapsallu ja annab õhtul kontserdi. Foto: Mai Group FB
Maigroup jõudis Haapsallu ja annab õhtul kontserdi. Foto: Mai Group FB

Saaremaalt pärit Mai Leisz (neiupõlvenimega Jõgi) tähelend on uskumatu lugu õnnelikest juhustest, mis on viinud andeka maatüdruku suurlinnade särasse ja muusika kõrgliigasse. Rootsi kõrgkooli õpingukaaslastega moodustatud MaiGroup on tuntust kogunud mitmete kontsertide ja heliplaatidega. Mai on aktiivselt tegutsenud erinevates funk-, pop-, jazz- ja bluusimuusika ansamblites ning teinud koostööd tippmuusikutega nagu Doug Seegers, Jackson Browne, Philip Hamilton, Greg Leisz, Tõnis Mägi, Riho Sibul, Raul Vaigla ja paljud teised

Greg Leisz on Mai abikaasa, ja on mänginud koos lugematute maailmakuulsustega nagu Eric Clapton, Joe Cocker, Sheryl Crow, John Mayer, Bruce Springsteen, Robert Plant jne.

Sel kevadel salvestab MaiGroup Los Angelese stuudios oma kolmanda albumi “Metamorphosis”, mille produktsioon sünnib koostöös Greg Leisziga. Lisaks MaiGroupi muusikutele mängivad albumil kuulsad külalismuusikud Bill Frisell, Charles Lloyd ja David Crosby. Mai kirjeldab ise oma uut loomingut nii: “Muusika räägib neist suurtest muutustest, mis minu elus on toimunud – tüdrukust naiseks, Leisist Los Angeles’i, muusikatudengist maailmas tuuritavaks muusikuks, õnnetust õnnelikuks… Need muutused ei ole olnud üldse lihtsad ja köige pimedamal hetkel, just siis, kui tundus, et murdun, sai minust see liblikas, kes nüüd lendab.”

Koosseis:

  • Mai Leisz – bass
  • Greg Leisz – lap steel kitarr
  • Björn Arkö – saksofon
  • Simon Berggren – klaver
  • Calle Stålenbring – kitarr
  • Jonathan Lundberg – trummid
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments