Reedel algav Jazzkaar lööb helid lahti ka Haapsalus

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Holger Marjamaa, Jevgeni Kulikov, Pianist Holger Marjamaa annab Jazzkaare raames reedel Haapsalus kontserdi. Foto: Jevgeni Kulikov

Reedel algav Tallinna rahvusvaheline festival Jazzkaar leiab aset 22. aprillist 1. maini Telliskivi Loomelinnakus ning 13 paigas üle Eesti. Jazzkaare avapäeval toimub üks kontserditest ka Haapsalus.

Sel aastal 27. korda toimuv festival toob esinema 197 artisti 17 riigist.

Jazzkaare peaesineja on USA kitarrilegend Al di Meola, maailmaklassi saksofonihelid toob meieni tippsaksofonist Chris Potter. Tallinnasse saabub ameerika noorema põlvkonna üks lemmikvokaliste José James. Põhjamaised toonid paneb helisema Norra laulja ja multiinstrumentalist Bernhoft.

Jazzkaare kõige salapärasem esineja on saksa pianist Lambert, kes ise varjab oma nägu Sitsiilia maski taha. Tema 2015. aastal ilmunud teine album “Stay In The Dark” on salvestatud täielikus pimeduses.

Efektsete live-ettekannete huvilistele pakub etenduse klahvpillimängija, helilooja, DJ ja produtsendina üle maailma tuntud Mark de Clive-Lowe, kelle moodsa bändi CHURCH külalissolistina teeb kaasa UK neo-soul lauljatar Tawiah. Kuuba soojust toob Eesti jahedasse kevadesse sealse jazzi ere täht Roberto Fonseca.

Sel aastal esineb Jazzkaarel rekordiliselt 115 Eesti artisti.

Reedel. 22. aprillil kell 19 esineb Haapsalu kultuurikeskuses talendikas pianist ja helilooja Holger Marjamaa, kes õpib alates sügisest New Yorgis Manhattan School of Music magistriõppes, kus ta on lühikese ajaga äratanud suurt tähelepanu.
Ta on ainsa pianistina kaasatud mitmes kooli mainekas koosseisus. Haapsalu kontserdil esineb ta koos kontrabassimängija Heikko Remmeli ja trummar Ahto Abneriga.

Jazzkaarel tutvustavad oma uusi albumeid Maarja Nuut, Kadri Voorand, Janno Trump ansambliga Trump Conception ning Peedu Kass trioga Momentum. Erki Pärnoja toob kontserdi ajal müüki oma EP Himmelbjerget piiratud tiraažiga eriversiooni.

Pühapäeval, 24. aprillil on Jazzkaarel tasuta kontsertide päev, mis algab varahommikul kell 8 traditsioonilise linnulauluekskursiooniga.
Päeva võtab õhtul kell 7 kokku Marten Kuninga kummardus David Bowie-le.

Aastast 2007 annab Jazzkaar koos oma kuldsponsoriga välja jazziauhinda, mille pälvib oma kolme viimase aasta loomingu ja kontserttegevusega kõige rohkem silma paistnud jazzmuusik. Sel aastal astuvad 29. aprillil suurel galakontserdil “Jazziauhinnad 10” üles kõik senised võitjad. Seekordsed jazziauhinnad kuulutatakse välja 27. aprillil. Festivali lõpetab 1. mail rahvusvaheliselt ühe tuntuma Eesti saksofonisti Maria Fausti spetsiaalselt loodud positiivse tooniga “Velocipede”, mis ühendab endas kolme kunstiliiki – muusika, videokunst ja kehakultuur. Publikul on võimalik teose sündimises osaleda, vändates kaasa saali paigutatud 15 spinningrattal.

Jazzkaar 2016 arvudes

* 197 artisti, 115 neist Eestist
* 17 riiki (Eesti, Läti, Leedu, Soome, Rootsi, Taani, Norra, Ungari, Itaalia, Saksamaa, Prantsusmaa, Suurbritannia, Venemaa, USA, Iisrael, Liibanon, Kuuba)
* 80 kontserti
* Üle 140 lisategevuse (linnaruumiprojekt, jazzijutud, joogahommik, filmid jne)
* 250 festivali korraldamisega seotud inimest
* Üle 150 vabatahtliku

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz