0

Kümne aastaga on vajadus hooajatöötajate järgi kolmekordistunud

Õpilasmalev Koluveres. Arvo Tarmula
Tööandjad otsivad hooajatöölisi. Arvo Tarmula

Hooajatööde pakkumiste arv on hüppeliselt kasvanud. Keskmine pakutav kuupalk
on hooajatöödel alates 888 eurost kuni 1268 euroni.

Hetkel leidub Eesti suurimas tööportaalis CVKeskus.ee enam kui 300 hooajalist tööpakkumist. Tööandjad vajavad enim abilisi restoranidesse, hotellidesse ja haljastustöödele, samuti suvehooaja klienditeenindajaid ning laotöötajaid.

„Alates märtsikuust hakkas hooajaliste tööpakkumiste arv kiirelt kasvama. Tööandjad avaldasid võrreldes veebruariga koguni 54% rohkem hooajalisi tööpakkumisi,“ tõi välja CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt, kes lisas, et viimase kümne aastaga on Eesti tööandjate vajadus värvata hooajalisi abilisi pea kolmekordistunud (+181%).

Hooajaliste tööpakkumiste tippaeg on aprill ja mai, mil tööandjad hakkavad otsima abitööjõudu suveperioodiks. Paljudel hooajatöödel pakutakse ka kohapealset väljaõpet ning kandideerijatelt ei eeldata muud kui töötahet, kohusetundlikkust ja ausust. Siiski leidub ka hooajalisi töid, mille puhul ootavad tööandjad väga kindlate oskustega kandideerijaid – näiteks otsitakse Tartumaal traktoristi.

Keskmine pakutav kuupalk on hooajatöödel alates 888 eurost kuni 1268 euroni ning tunnipalk 5,3 eurost kuni 6,1 euroni. Keskmisest kõrgemat töötasu on hooajatöödel võimalus teenida müügi-, ehituse- ja transpordisektoris, kus pakutav palk ületab 1500 euro piiri.

„Hooajalistel töödel teenitav töötasu jääb üldjuhul alla Eesti keskmisele palgale. Teisalt on aga enamus hooajalisi töid klienditeeninduse ja toitlustuse valdkonnas, kus keskmine palgatase ongi pisut madalam,” selgitas Auväärt.

Auväärt lisas, et hooajatöö valikul tasub töövõtjal oma eesmärgid selgelt läbi mõelda. „Ajutine töökoht loob võimaluse teenida lisaraha või haarata kogemusi valdkonnas, kus hiljem püsivalt töötada soovitakse. Noorele annab ajutiselt tööturule sisenemine võimaluse mõista, missugust tööd tahetakse tulevikus teha,“ ütles Auväärt.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz