Pühad tõid suure hulga kulupõlenguid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tulekahju kustutamine Espre külas. Foto: Päästeamet
Tulekahju kustutamine Espre külas. Foto: Päästeamet

Eile oli Läänemaal rohkelt kulupõlenuid, millest kõige suurem oli kella 14 paiku Kirimäel – seal põles ligi viiel hektaril maastik ja mets.

Teine suurem maastikutulekahju Läänemaal oli samal ajal Seljakülas. Ülejäänud maastikutulekahjud olid väiksemad.

Päästeameti Läänemaa operatiivkorrapidaja Risto Roometi sõnul oli pool päeva Läänemaal selline olukord, kus hoonetulekahju puhul poleks kedagi välja saata olnud, sest kõik olid hõivatud maastikutulekahjudega.

Kahe nädala jooksul on päästjad iga päev teinud lõkkereide. Roometi sõnul on sellest abi, sest nii mõnigi avastatud lõke oleks tunni aja pärast juba suur tulekahju. Roomet lisas, et hommikud on enamasti päästjatele rahulikud, väljakutsed maastikutulekahjudele algavad pärastlõunal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments