1

Juhtkiri: uue riigikogu ootuses

Lääne Elu

info@le.ee

Neljapäeval tuleb kokku uus riigikogu, kes kujundab Eesti riiki ja ühiskonda eelolevad neli aastat.

Kui asjad lähevad nii, nagu praegu paistab, jätab Keskerakonna esimehe Jüri Ratase teine valitsus valimiste võitja Reformierakonna opositsiooni. Riigikogu suurima, 34-liikmelise fraktsiooniga Reformierakond võitis valimised kuu aega tagasi, aga kuna Eestis moodustavad valitsuse koalitsioonid, jääb ta liitlaste puudumise tõttu esialgu võimust kõrvale. See tekitab segadust, sest peaministrikandidaat Kaja Kallas sai enam kui 20 000 häält.

Teisalt on valimiste võitja varem korduvalt valitsusest kõrvale jäetud. Nii läks 1999 ja 2003, kui opositsiooni jäi Keskerakond.

Keskerakonna valitsuse liikmeks saab EKRE, kelle liidrid armastavad solvata kaaskodanikke. Oma osa on saanud juba kohtunikud, naistearstid, ajakirjanikud, pagulased, lastetud naised ja seksuaalvähemused, aga ka kultuuriinimesed. Alandav, mõnitav ja sildistav kõnepruuk ei aita kuidagi kaasa EKRE suure eesmärgi, iseseisva rahvusriigi teokssaamisele.

Valitsusliidu kolmas osapool Isamaa ehitas oma valimiskampaania üles suurele valele, kui väitis, et teise samba pensionifondi kogutud raha on inimestelt ära võetud ja fondide tootlus on tervikuna miinuses. Ei üks ega teine väide vasta tõele. Pensionifondide tootlus võiks tõesti olla palju parem, aga see pole miinuses. Pensionivara on inimese omand, mida pole keegi ära võtnud, selle kasutamist on vaid piiratud vanaduspõlve saabumiseni. Või surmani, mil pensioniosakud lähevad pärandvarana lähedastele.

Uuel valitsusel tuleb kahjuks alustada usalduse ülesehitamist oma poliitika vastu. Et meil poleks põhjust karta mõne ministri või riigikogu liikme solvavaid ja kaaskodanikke alandavaid väljaütlemisi ning seda, et teine pensionisammas lammutatakse lühinägeliku kasusaamise soovi tõttu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
uskmatu-toomas
uskmatu-toomas

“Keskerakonna valitsuse liikmeks saab EKRE, kelle liidrid armastavad solvata kaaskodanikke”.
Tegelikkuses on üksikute repliikide esiletõstmine üldisest kontekstist,nende sisu moonutamine ja pahatahtlik tõlgendamine.Kas ligi sadatuhat valijat pole väärt aga sadakuuskümmend tuhat on ? Kusjuures E valimiste kohal laiutab ikka kahtluse vari !
Eestlased on üldse viimasel ajal kanged solvujad aga tegelikult kas ikka on ? Kõige suuremad solvujad on valitsusest st. võimu juurest eemale jäänud erakonnad kelle toitumisahelad lõigatakse läbi,kelle usinad asjapulgad kaotavad oma kõrgestitasustatavaid töökohti jne.
See refi ja sotside hala hakkab juba ära tüütama !

wpDiscuz