Haapsalu ettevõttest Koduliising sai Holm Bank

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler (vasakul) andis kolmapäeval Arne Veskele üle Holm Banki tegevusloa. Foto: erakogu
Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler (vasakul) andis kolmapäeval Arne Veskele üle Holm Banki tegevusloa. Foto: erakogu

Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler (vasakul) andis kolmapäeval Arne Veskele üle Holm Banki tegevusloa. Foto: erakogu

Kolmapäeval sai krediidiasutuse tegevusloa Eesti kapitalil põhinev Holm Bank, mille eelkäijaks on Liisi järelmaksu pakkuv Koduliising AS.

Koduliising on Haapsalu ettevõtja Arne Veske asutatud ettevõte.

„Oleme tegutsenud Haapsalus 23 aastat ja katnud sealt kogu Eesti. Meil on 1100 partnerit enam kui 2000 müügikohaga. Oleme neile senise koostöö eest tänulikud ja pakume nüüd veelgi laiemaid võimalusi. Suur tänu kõigile meie 350 000 kliendile. Ka teie jaoks on tulemas palju uut,“ ütles Holm Bank AS-i omanik Arne Veske.

„Holm Bank AS on pereettevõte. Seda juhtis pikka aega Arne Veske. 2012. aastast vastutas arengu eest minu õde Kelly Veske. Perekesksus võimaldab ellu viia rahulikumat ja pikaajalisemat strateegilist plaani,” ütles panga nõukogu esimees Kaido Veske.

Praegu juhib uut panka ligi 20aastase panganduse kogemusega Indrek Julge. „Pank jätkab kõigi Liisi kaubamärgi all populaarseks saanud toodete pakkumist. Need on eeskätt järelmaks, väikelaen ja krediitkaart. Uute toodetena toome turule hoiused ja lisaks veel mitmeid lahendusi väikeettevõtetele,” lisas Julge.

Holm on esimene finantsasutus Eestis, millele on tegevusloa andnud Euroopa Keskpank. Võimalus kaasata hoiuseid aitab ettevõttel kiiremini realiseerida oma kasvuplaane. Eesti panganduse kõrge tehnoloogiline tase annab uuele pangale head eeldused laienemiseks teistesse Euroopa riikidesse.

Holm Bank ASi juhatuse esimees on Indrek Julge ning juhatuse liikmed Arne Veske ja Kerstin Loss. Nõukogu esimees on Kaido Veske ja nõukogu liikmed Kelly Veske, Reimo Hammerberg, Ruslan Mahhov ja Pärt Kivaste.

Arne Veske on ajalehe Lääne Elu asutaja ja osanik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
T.Vb.
3 aastat tagasi

Kas Eesti on veel vähe lüpsta saanud,et uuesti end siduda rõõveliku rootsi pangandusega? Need uued raharõõvlid meie endi riigist tuleks kiiremas korras seinaäärde panna,et ei tekiks uusi rootsi pankade võlaorje.