Sel aastal tulevad Haapsalu sissesõitudele kaamerad

Valvekaamerad. Foto: Arvo Tarmula

Selle aasta jooksul tulevad numbrituvastusega valvekaamerad Haapsalu Uuemõisa sissesõidule ja Valgevälja risti.

Need kaamerad rahastab Haapsalu jaoskonna piirkonnapolitseiniku Vello Vichterpali sõnul politsei- ja piirivalveamet.

Sellegipoolest on tema hinnangul kaameraid vaja rohkem. Kaamerat vajaks näiteks möödunud aasta suve lõpus Haapsalu staadionile valminud rulapark. „Sealt on kõnesid tulnud, et alaealised lapsed on suitsu teinud,” põhjendas Vichterpal.

Samuti tuleks tema hinnangul paigaldada kaamerad Jaama risti, bussijaama juurde ja vanalinna. Karja tänaval on küll ettevõtetel olemas kaamerad, kuid tihtipeale on need Vichterpali hinnangul kehva kvaliteediga. Samuti on ettevõtjad paigaldanud kaamerad eelkõige oma vara kaitseks.

Samas tõi positiivse näitena Vicherpal välja, et kui möödunud aasta Valge Daami ajal varastati kodanike torni juures asunud kultuurimaja telgist helitehnikat ja mikrofone, siis just Müüriääre pagari juures olnud turvakaamerast oli näha, kes telgist väljus.

Kaamerad tuleksid koostöös linna ja PPA-ga. Videopildid laekuksid PPA serveritsesse, mida vaadatakse vaid siis kui selleks vajadus on.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments