Galerii: päästjad harjutasid päris tulega suitsusukeldumist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Päästekomandode tähtsaim ülesanne oli põlevast majas kannatanute väljatoomine. Foto: Urmas Lauri
Päästekomandode tähtsaim ülesanne oli põlevast majas kannatanute välja toomine. Foto: Urmas Lauri

Päästjad harjutavad Martna kandis juba teist päeva reaalses tulekahjuolukorras suitsusukeldumist ja kannatanute otsimist põlevast majast.

Teisipäeva hommikupoolikul olid harjutamas Lihula ja Märjamaa komando meeskonnad. Nende ülesanne oli kutse peale kohale sõita, hargneda ja teha vajalikud ettevalmistused ning saata majja suitsukeldujad, kes pidid põlevast majast kolm kannatanut leidma ja välja tooma. „Termokaamera kasutamine, parema käe reegli järgimine, sidepidamine,” nimetas operatiivkorrapidaja Risto Roomet asju, mida päästjad põleva majas harjutama pidid.

Päästjatel oli üle hulga aja võimalik õppusteks päris maja põlema panna ja seeläbi tekitada päris tulekahjuga sarnane olukord. Enamasti peavad nad harjutama külma suitsu ehk parafiiniga, mis on madalama temperatuuriga kui tulekahjul tekkiv suits ja näiteks termokaamera madalal temperatuuril ei tööta.

Kutseliste päästjate harjutused Martna kandis jätkuvad veel kolmapäeval ja neljapäeval. Laupäeval aga on õppimas vabatahtlikud päästjad. Õppuste lõpuks laupäeval põletatakse maja maha.

Fotod: Urmas Lauri

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments