Keskerakond otsustas alustada võimuläbirääkimisi EKRE ja Isamaaga

BNS

Lääne Elu

info@le.ee

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula
Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Keskerakond otsustas alustada võimuläbirääkimisi Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Isamaaga.

Keskerakonna pressiesindaja ütles esmaspäeval pärast partei juhatuse koosolekut BNS-ile, et erakond on valmis alustama konsultatsioone EKRE ja Isamaaga valitsuse moodustamiseks.

“Kuna me nägime, et Reformierakonna avang on nii ebakindel ja heitlik, ei saanud me täpselt aru mida Reformierakond tahab ja kellega ta tahab liitu teha. Seega tegi Keskerakond oma otsuse,” ütles Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid Postimehele.

Kui aga Reformierakond peaks tulumaksuseaduse osas meelt muutma, on Keskerakonna uksed Karilaiu sõnul neile jätkuvalt avatud.

Reformierakond kutsus reedel koalitsiooniläbirääkimistele Isamaa ja sotsiaaldemokraadid. Isamaa arutab täna kell 15.30, kuidas edasi minna.

Lisaks Reformierakonna pakkumisele räägitakse ka võimalusest, et Isamaa võib teha valitsuse koos Keskerakonna ja EKRE-ga. Keskerakonna ja EKRE vahel on küll palju maailmavaatelisi erinevusi, aga sellisel juhul saaks Jüri Ratas jätkata peaministrina.

Eelmisel nädalal sattusid valitsusläbirääkimised tupikusse, kui Reformierakond rääkis võimalike koalitsioonipartneritena kõigepealt Isamaa ja sotside duost, aga tegi seejärel koalitsiooniläbirääkimiste ettepaneku Keskerakonnale. Viimane lükkas ettepaneku tagasi, viidates, et Reformierakond on seadnud sellele liiga jäigad eeltingimused.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiit
5 aastat tagasi

Keskerakond on ikka olnud
Eestis kõigi inimeste poolt.
Kuid refid kannaksid vaid
oma kilekottide eest hoolt.
Nii hea kui tuleb Keski liit nüüd
Isamaa ja Ekrega,
sest nende heades kavatsustes
mitte keegi kahelda ei saa.

Valija.
5 aastat tagasi

EKRE ja valitsusse-tule taevas appi.

Kalle
5 aastat tagasi

Valetavad ja vassivad. Pole veel võimulegi saanud. Õudne mis saama hakkab….

Valija
5 aastat tagasi

Ratast!

Edgar
5 aastat tagasi

karilaiul on komme ikka enda sõpru maha müüa. see on ka teada.

Läänemaalt
5 aastat tagasi

Karilaid pudistab niisama, ta ei saa ilmselt arugi mis toimub.

maestro
5 aastat tagasi

males käikude tundmine ei ole veel
avangute tundmine Suurmeister JAAN
mainis et avangud tuleb pähe õppida ning
turniiridel kasutada ainult õigeid avanguid

Ettur
5 aastat tagasi

Karilaid, mida sa räägid? Ei ole ma reformierakonna valija, aga riigi tasandil neid mänge ikka jälgin. Oled sa malet ka kunagi mänginud ja tead mida kujutab endast avang? Kuidas saab avang olla ebakindel ja heitlik, kui te pole isegi malelaua taha suutelised istuma? Mina saan sellest pildist niimoodi aru, et tunnistate endi nõrkust ja lõite põnnama? Oh teid kehvakesi küll!

Valija
5 aastat tagasi
Reply to  Ettur

Kui poliitikas on eesmärk vaid ühe mehe võimulejäämine, ei ole selline poliitika Eesti huvides. Aga vahest pidavat võim tõesti pähe hakkama.