Jalgpall: Haapsalu Cupi viimase turniiripäeva võidud jäid koju

Läänemaa JK võistkonda esindasid Kenerth Paes, Andri Rüü, Aaron Martin, Alexander Eberle, Laur Urbas, Ken Marten Jaaku, Oskar Otsus, Daniel Molkov, Sten Mattias Gutmann. Foto: Kaidi Talts
Läänemaa JK võistkonda esindasid Kenerth Paes, Andri Rüü, Aaron Martin, Alexander Eberle, Laur Urbas, Ken Marten Jaaku, Oskar Otsus, Daniel Molkov, Sten Mattias Gutmann. Foto: Kaidi Talts

Eile peeti Haapsalu kutsehariduskeskuse spordihalli saalis kolmeteistkümnendat korda toimunud noorte saalijalgpalliturniiri Haapsalu Cup viimast võistluspäeva.

Ennelõunal sai väljakul näha noorimaid jalgpalliharrastajaid, kes sündinud aastal 2012 või hiljem.  

Turniiril osalesid FC Kose, Saue JK, Haapsalu Kalev Kratid ja Läänemaa JK lapsed.

Turniir pakkus nii naeru kui pisaraid. Paljudele oli see elu esimene turniirikogemus. Seetõttu ei olnud imestada, kui mõni mängija pidevalt kaasa elama tulnud pereliikmete heakskiitvat pilku otsis. Kuigi selles vanusegrupis on peamine rõõm sportimisest ja tulemusi üle tähtsustada pole kombeks, selgitati siiski ka esikolmik välja.

Turniiri võitis Haapsalu Kalev Kratid, kes oli võitnud enne finaali kolm mängu ja saanud ühe viigi. Finaalis said nad jagu Saue JK lastest. Kolmandaks mängis end FC Kose. Kõik osalejad said medali ja maiustuse. Iga võistkonna suurimat pingutajat tunnustati eriauhinnaga.

Pealelõunal toimus 2010. vanusegrupi turniir. Osales kaheksa võistkonda viiest klubist. Esindatud olid FC Flora, Keila JK, Saue JK, FC Hiiumaa ja Läänemaa JK. Mängiti turniirisüsteemis, kus alagrupimängudest said kahe parema hulka FC Flora noormängijad, kes nii A kui B alagrupi esimeseks tulid. Neile hakkasid poolfinaalides konkurentsi pakkuma alagrupimängudes teise punktisumma teeninud hiidlased ja läänlased.  

Mäng FC Flora Rohevalgete ja FC Hiiumaa vahel jäi normaalajal 1:1 viiki. Penaltidega võttis 0:2 võidu FC Hiiumaa ja oli seeläbi esimene finaali pääsenu. Kohtumine, kus väljakul olid Läänemaa JK ja FC Flora Valged lõppes läänlaste 2:1 võiduga ning ees ootas finaaliheitlus ülemere naabritega.

Kolmanda-neljanda koha mängus selgitasid Eesti esiklubi mängijad omavahelise paremusjärjestuse. Kolmanda koha võttis seisuga 4:2 pealinlaste Valge võistkond. FC Flora on iga-aastaselt Haapsalus saaliturniiril mängimas käinud ja siinsele turniirile tugeva konkurentsiga atraktiivsust lisanud. FC Flora poiste treener Egon Tintse sõnul on Haapsalu Cup üks kahest saaliturniirist, kus nad üldse osalemas käivad. Kuna treenitakse aastaringselt kunstmurul, ei ole see nende prioriteet.

Finaaliks ilmutasid Hiiumaa lapsed rohkem väsimuse märke kui vastased. Läänemaa poisid pingutasid kõvasti ja 5:0 võit oli toredaks kingituseks nii sel nädalal sünnipäeva tähistavale treenerile kui pereliikmetele ja sõpradele-tuttavatele.

Läänemaa JK võistkonda esindasid Kenerth Paes, Andri Rüü, Aaron Martin, Alexander Eberle, Laur Urbas, Ken Marten Jaaku, Oskar Otsus, Daniel Molkov, Sten Mattias Gutmann.

Läänemaa Jalgpalliklubi tänab turniiri toetajad ja pealtvaatajaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments