Heiki Kranich valimisvõidust: nüüd tuleb tööle hakata!

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Heiki Kranich. Foto: Arvo Tarmula
Heiki Kranich. Foto: Arvo Tarmula

Pikalt poliitikast eemal olnud Reformierakonna asutajaliige ja endine peasekretär Heiki Kranich kogus riigikogu valimistel 390 häält ja pääses kompensatsioonimandaadiga riigikogusse, mis on tema enda sõnul väga meeldiv üllatus.

Kranich on Jaanus Karilaiu (Keskerakond) ja Helle-Moonika Helme (EKRE) kõrval kolmas Läänemaa taustaga inimene, kes riigikogusse pääses.

Eile õhtul valimistulemuste laekumist jälgides oli ta enda sõnul kõige rohkem mures erakonna tulemuse pärast.
„Erakonnal läks hästi! See, kuidas mul endal läks, oli väike üllatus – ma olen ju 15 aastat aktiivsest poliitikast eemal olnud,“ rääkis Kranich.

Reformierakond sai 28,8 protsenti kõigist häältest ja 34 kohta riigikogus, mis on parimvalimistulemus, mille mõni erakond on saanud. Ka eelmine rekord kuulub Reformierakonnale.

Kranich jälgis asjade käiku Reformierakonna valimisüritusel, kuid valimisvõidu selgumise ajal oli ta juba mujal. „Lahkusin valimispeolt varem. Mul on kodus 12aastane laps, ei tahtnud teda nii kauaks üksi jätta,“ selgitas ta.

Usk ja lootus Reformierakonna võitu oli tal enda sõnul suur. „Viimaste aastate puterdamine poliitikas annab inimestele motivatsiooni teisiti valida, tahetakse asju teisiti ajada kui praegu on tehtud. Võib ju nalja teha, et valitsus, kes õlle hinda tõstab, see varsti ka langeb, aga küsimus pole ainult selles. Eesti oli vaikselt liikumas stagneerunud mugavuspositsiooni poole. Ma usun, et see nüüd muutub,“ rääkis Kranich.
„Edasi saab nüüd täpselt nii, nagu ma intervjuus Lääne Elule ütlesin – nüüd tuleb tööle hakata,“ lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont
5 aastat tagasi

Tore,et hr.Kranich ikka tervise juures ja tegus on. Ei tasu imestada, kui varsti Eesti Loto muutub linnulotoks (kranich-saksa keeles sookurg) ning ta selle erastab. Kindlasti väga tulus neljas pensionisammas. Peaks ka järgmiste valimiste eel paar päeva Kiltsi bussiga sõitma- saaks kindlasti rohkem hääli.

Kas pole nii
5 aastat tagasi

Reff oma aastate tagust truud kamraadi hätta
ei jäta. Olematute häältega tõmmati ligi, et ikka
kõik koos oleksid. Hihii.

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Kas sinust enam töörabajat on ?

Imelik
5 aastat tagasi

Oot-oot nüüd selle tööga, kõiksepealt tuleb ikka asjaline valitsus kokku saada, mis esimese “töönädala” järel laiali ei jookse.