Sotsid käisid vastlakukleid jagamas

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6
Sotsiaaldmokraatide ridades Riigikokku kandideeriv Kaido Sipelgas viis Läänemaa haiglasse karbitäie vastlakukleid. Foto Arvo Tarmula

Sotsiaaldemokraatide ridades Riigikokku kandideeriv Kaido Sipelgas käis täna õhtul neile, kes öösiti tööl, vastlakukleid jagamas.

Kella 19 paiku astus Sipelgas Läänemaa Haigla uksest sisse, karp vastlakukleid käes. Riigikogu kandidaat hõikas inimtühjas koridoris paar korda “Halloo, on siin keegi!” kui nooruke abiarst koridori ilmus. Neiu üllatus oli suur, kui Siplegas karbitäie vastlakukleid ulatas.

Küsimusele mille puhul ja kas tegemist on valimiskampaaniaga, vastas Sipelgas, et sotsid viivad üle Eesti kukleid laiali küll, aga tema jaoks on see rohkem heategevus, et meeles pidada neid, kes öösel tööl peavad olema. Saanud teada, et tegemist on sotsiaaldemokraatidega, ütles abiarst, et ta mõtles ka sotside valimise peale. “Neil on kõige põhjalikum terviseprogramm,” põhjendas ta.

“Ja kuidas teie nimi on,” uuris abiarst enne kui Siplegas end uksest välja minema asutas. “Sipelgas, punasipelgas,” täpsustas Sipelgas.

Teine vastlakuklite karp käes astus Sipelgas politseimaja poole. Tööl olnud väljuht Gert Nõgu võttis kuklid esialgu vastu, kuid käis korra ära ja tagasitulles lausus: “Teate, viige need hoopis kaitseliitu, seal on mehed just metsast tulnud ja neile kuluvad rohkem ära. Kaitseliit on meie hea koostööpartner,” sõnas ta.

Kaitseliidu Lääne maleva staabis olidki õppuselt naasnud mehed, kes samuti kaitseliitu kuuluva Sipelga rõõmsalt vastu võtsid ja kuklitel heamaitsta lasid.

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imelik
5 aastat tagasi

Hoolimata nilbitsejatest pean ma seda ilusaks žestiks, mis muuseas ühtib ka sotside poliitilise agendaga.

tundub
5 aastat tagasi

et oli vales haiglas. Esiteks vastlapäev alles tuleb ja sealt ei oleks sellist enam välja lastud.

oh kui hea, et tsirkus lõpeb
5 aastat tagasi

Punased on sotsid tõesti. Aus ja täpne ülestunnistus, Kiitus selle eest ja ei vali neid.

Arvos
5 aastat tagasi

Pole ka minu valik. On paremaid vailkuid. Hullem saaks vast olla olemasolevatest 200.

see
5 aastat tagasi

näeb rohkem altkäemaksu pakkumise moodi välja, imelik arusaam sotsidel, kukli eest ära ostmine. kuhu edasi

Arvos
5 aastat tagasi
Reply to  see

Tahavad odavalt pääseda. Isamaa oli lausa juustu pakkunud hääle eest!

tomm
5 aastat tagasi

Pealinnas kaubanduskeskuse ees ulatati mullegi kuldne šokolaadimedal. Lähemalt silmitsedes vaatas medalilt vastu Vakra nägu. Vajutasin medali sealsamas kannaga laiaks.

Tont
5 aastat tagasi

Kui härra sots oleks enne ka heategevusega tegelenud,siis poleks ka kuklite jagamine imestama pannud.Aga valimispäeva eelõhtul kuklite (või poolikuga) sissesadamine tundub rohkem häälte ostmisena. Ei usu,et on inimesi,kes sotsidele aktsiisitõusud või rändeleppe paari kukli eest andestaks. Või nagu ütleb vanasõna: ära iial vali sotsi,muidu läheb elu pu….

Imelik
5 aastat tagasi
Reply to  Tont

Ma ei tea, mida sa “andestamist” vajavaks pead aga…. alkoholiaktsiisi tõstmist ja tulumaksuvaba sissetuleku tõusu madalapalgalistel, pean ma möödapääsmatult vajalikuks ja õigeks teoks.
Seega- räägi ikka ainult enda eest!

Sulev
5 aastat tagasi

Valimised tulekul : “Vaadake mind, ma olen jõuluvana!”
Valimised läbi : ” Pastakad läksid suht kalliks maksma, äkki tõstaks aktsiisi seltsimehed?”