Randma karika laskmisvõistlusel oli parim noor haapsallane Karlis Lõps

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 13
Noortearvestuses tuli läänlastest medalile vaid Karlis Lõps (vasakul), kes saavutas püstoli ringmärgis teise koha. Arvo Tarmula

Nädalavahetusel toimusid Haapsalus 30. korda Ilmar Randma laskmisvõistlused.

Võstlustel osales tänavu enneolematult palju võistlejaid, ligi 240. Neist 156 noort ja 82 täiskasvanut. Lisaks kohalikele oli Haapsallu võistlema tulnud kaks spordikooli Minskist, seitse spordikooli Leedust, kuus Lätis, kaks Soomest ja seitse Eesti eripaigust.

„Võistlus ise oli vägev – meie noored võitsid ainult ühe medali,” ütles Haapsalu laskmistreener Mati Seppi.

Ainsa noorena sai medali Karlis Lõps, kes võitis oma vanuseklassis püstoli ringmärgis teise koha. „Siin pole midagi imestada, Läti ja Leedu on eriti tugevad praegu,” ütles Seppi.

Täiskasvanute arvestuses läks kohalikel pisut paremini – püstoli laskmises sai kolmanda koha meeste arvestuses Arles Taal ja naiste arvestuses Triin Kuusik. Õhupüssi võistlusel sai naiste arvestuses teise koha Eva-Liisa Saag ja kolmanda Marelle Ira. Arles Taal sai esikoha ka 30+30 harjutuses.

Seppi ütles, et kuigi võistlus oli algselt plaanitud kolmepäevasena, siis Haapsalu laskurid pidid võistlema hakkama juba kolmapäeval, sest muidu ei oleks kõik võistelda jõudnud. „Võistlejaid ja osalejaid on nii palju, et me ei mahu enam ära,” ütles Seppi.

Üks vahetus kestab laskmises poolteist tundi. Selle aja hulka on arvestatud ka ettevalmistusaeg, võistlus ise kestab tund aega. „See tund läheb 40 lasu peale nii kähku,” ütles Seppi.

Seppi sõnul ei ole oluline see, kes esimesena lõpetab, vaid see, kes rohkem silmasid kogub. „Teeb pausi korraks, keskendub, ei ole nii, et uhatakse järjest,” ütles Seppi.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments