Sukles lubas Uuemõisa kooli aknad korda teha

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Urmas Sukles. Foto: Arvo Tarmula
Urmas Sukles. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles reedel volikogu opositsiooni järelepärimisele vastates, et kuigi remondiraha on välja makstud, on ehitajal Ehto OÜ-l kohustus puudused likvideerida.

„Ei ole väga hea tunne. Paneksin protsessile mitte väga hea hinde,” vastas Sukles volikogu liikme Lauri Luige küsimusele, mis hinde linnapea paneks Uuemõisa mõisahoone remondile. Sukles lisas põhjenduseks, et mõisahoone renoveerimine on olnud keeruline, sest samal ajal käis õppetöö. Oma pitseri on jätnud ka Ridala valla liitumine Haapsalu linnaga: „Kui linn lepingu üle võttis, oli päris palju juba tehtud ja kokku lepitud.”

Opositsiooni arupärimises esitatud küsimusele, miks ei paigaldatud Uuemõisa kooli remontides uusi aknaid, kuigi hankes oli nii kirjas, vastas linnapea, et muinsuskaitse eritingimustes rõhutati akende restaureerimist ja vajadusel väljavahetamist. „Tööde käigus tegi töövõtja ettepaneku, et aknad restaureeritakse ning tellija ja Muinsuskaitseamet seda ettepanekut aktsepteerisid,” rääkis ta.

Samas lisas linnapea, et ta ei saa aru, miks pidi nõukogudeagseid aknaid restaureerima. „Täpselt sama asi oli Wiedemanni tänava koolimaja akendega ja seal on samad probleemid – aknad lasevad tuult läbi,” rääkis ta.

Haapsalu volikogu liige Urmas Koppe (Reformierakond) küsis ka volikogu istungil pärast linnapea vastuse ärakuulamist, et miks ikka ei mindud akende vahetamise teed. Suklese sõnul oli enamik aknaid eri mõõdus ja vahetus oleks tähendanud koolitöö seiskumist. „Otsused tehti aastal 2017. Ma ei oleks nii kiirustanud,” lisas ta.

Peale ebakvaliteetsete akende on probleem mõisahoone välistrepiga. Ehitaja eiras trepi projekti, nüüd tuleb see lammutada ja uus ehitada. Suklese sõnul tehakse trepp korda tänavu suvel.

„Praegu oleme seisus, kus on puudused,” tunnistas linnapea. Ta lisas, et puudused on fikseeritud ja ehitajal tuleb need parandada. Linnavolinik Toomas Vallimäe (EKRE) küsimusele, kas on kindel, et vaegtööd ka ära tehakse, vastas linnapea: „Kindlasti.”

Opositsiooni küsimusele, miks on riigihangete registris märgitud objekti lepingu lõpuks 31. august 2018, kuigi kolmandik töid olid selleks ajaks tegemata, vastas Sukles, et registris on märgitud lepingu lõpptähtaeg. Tähtajaks tegemata tööd fikseeris omaniku järelevalve puudustena, ja kuna puudused on veel likvideerimata, pole järelevalve edastanud tööde aruannet ka Muinsuskaitseametile kooskõlastamiseks.

Samuti soovis opositsioon arupärimises teada, kes ja millal allkirjastas tööde vastuvõtmise ja mille alusel tehti hankelepingu lõppemise kanne registrisse.

Suklese sõnul allkirjastas väljamaksmiseks esitatud akti ehitajana omanikujärelevalve ja tellijana Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman. Viimased väljamaksed ehitajale allkirjastasid Vikman ja linnavalitsuse ehitusnõunik Aivar Sein. Viimane tegi ka kande riigihangete registrisse.

Sukles lisas, et ehitaja tegeleb puuduste likvideerimisega ning loodetavasti saab mõisahoone remont korraliku tulemuse. „Ehitaja on koostööaldis. Probleeme on omanikujärelevalvega, aga viimasel ajal on ka tema koostööaldis,” ütles Sukles.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
32 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
5 aastat tagasi

Olen üsna kindel, et aknaid ilma vahetamata ei suudeta korda teha nii, et nad peaksid vett, tuult ja sooja. Õige oleks nõuda ehitajalt uusi aknaid kuna reustareerimisega ei saadud hakkama.

Liina
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Ah , mis sa nüüd sonid , las olla , varsti ei mäleta seda keegi ju ……

Kübe
5 aastat tagasi

Hetkel tõesti koolivaheaeg. Kas tööd käivad täitel tuuridel herr Linnapea?

tork
5 aastat tagasi
Reply to  Kübe

Linnapeal maa klmund ja okas näppus….

kodanik
5 aastat tagasi

Tegemist tõelise finantsdistsipliini rikkumisega. Kas tõesti võivad teatud linnaametnikud tunda end karistamatutena, teevad mida tahavad ja veelgi enam – irvitavad ka nende peale, kes selle sigaduse avalikuks tegid. Mulle jääb arusaamatuks, miks kontrollorganid pole sellele reageerinud?

WallaWanem
5 aastat tagasi

Lastel nüüd kooliwaheaeg Sukles ..
Lase nüid kätekestel käia ..või oled ainult Põhulõug?

Zanders
5 aastat tagasi

Mina valisin täna eelhääletusel Moonika Helme
Mainin siin ära kohe…
Muidu Täitevkomitee hoones töötajad hakkavad liigselt tõmblema….
Suht kerge oli valikut teha normaalsuse ja ebanormaalsuse vahel…

WallaWanem
5 aastat tagasi

Remondib aknad….see tont on võimeline ainult kõike lammutama ja lõhkuma….

Kuidas nii
5 aastat tagasi
Reply to  WallaWanem

vaata kui ilusti ärastas , teiste sõnadega erastas maatüki Fra Mare jaoks , ja kui natuke veel süveneda teemasse , siis oi kui palju sealt välja ujuks .……

Zanders
5 aastat tagasi

Suklese maffia valijad on juba aastakümneid pidanud kuulma kuidas rongid vähemalt Rohukülla sõidavad ja kui vaja ka üle vee lendavad…
Paraku linnavõim ei suuda linna peatänavat remontida poole aasta jooksul . …jutt jäib mõnesaja meetrisest lõigust
Ja siis ulub kohalikus reklaamlehes oma raske ja ebaõiglase elu üle…

Nimi kohustuslik
5 aastat tagasi
Reply to  Zanders

Talvel peaks peatänavat remontima? Isegi anonüümselt kommenteerides peaks endal ka nii lolli jutu pärast häbi olema.

Juku
5 aastat tagasi

See pealkiri on tõesti väga naljakas ja eluvõõras. Seda ei usu ju mitte keegi. Hea oleks kui ta tõesti LASEKS need korda teha.

Tavaline Kodanik
5 aastat tagasi

Kogu selle ja teiste lugude põhjal arvan, et on vajalik linnapea ja koostööpartnerite telefonide pealtkuulamine.

Kodanik
5 aastat tagasi

Kunagi kui herr Sukles linnapeaks kandideeris, siis lubas kõik Haapsalu teed korda teha. Nagu näha oli see ainult tühi lora.
Mina teda eelmistel valimistel ei valinud linnapeaks ja ei vali ka edaspidi.