Läänemaal on lund sama palju kui mullu

Veebruari kohta on lumekogus tavapärane. Foto: Arvo Tarmula
Veebruari kohta on lumekogus tavapärane. Foto: Arvo Tarmula

Riigi ilmateenistuse andmeil on Läänemaal lume paksus täna 18 sentimeetrit.

Ilmavaatluse osakonna asejuhataja Külli Loodla sõnul oli mullu veebruaris sama palju lund ja tänavune lumekogus midagi ekstreemset Läänemaal ei ole. Loodla tõi välja, et aasta eest oli Läänemaal lund 13 sentimeetrit.

Samas lisas Loodla, et kuna Läänemaal on vaatluspunkt vaid Lääne-Nigulas, siis võib see maakonna lõikes varieeruda. Mida rohkem lund sajab, seda raskemaks ja tihedamaks see muutub. Loodla ütles, et lume tihedust nad ei mõõda, küll aga seda, kui palju vett saab ühelt ruutmeetrilt. Praegu saab vaatluskohas ühelt ruutmeetrilt 10-11 kilo vett. „Päris arvestatav kogus,” ütles Loodla.

Kõige rohkem on lund Kagu-Eestis Tuulemäel – 53sentimeetrit. Ruhnus ei ole üldse lund.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Blond
5 aastat tagasi

Lumi lumeks. Kus teede hooldajad on. Neid näeb harvemini kui kuuvarjutust. Teid lükatakse puhtaks ka alles siis kui inimesed on kaks päeva saanud nautida seda p*@&*%#, vahest rohkem . Praeguseks on lund alla tulnud oma 40 cm kindlasti kui mitte rohkem. Elan ka suht koht normaalses keskuses aga koju saamiseks tuleb kas ise kühveldada või auto jätta kilomeetri kaugusele. Kirjade järgi peaks sahk 100 m kauguselt majast mööda sõitma. Aga selle talve jooksul on seda tehtud 2 korda. Ja mõlemal korral on lumevallid tee otsa lükatud ehk siis peab ikka kühveldama, et kodust liikvele saaks. Aitähh, Lääne-Nigula, et hoolid!

emhi
5 aastat tagasi

Sademete summa Lääne-Nigulas 2018 jaanuar 30,6 mm, 2019 jaanuar 78,6 mm.

Mees Metsikust Läänest
5 aastat tagasi

Arvestades inflatsiooni, peaks tänavu lund ikka 3% rohkem olema :))

Sass
5 aastat tagasi

Siin just oli lugu, et lund on kümme korda rohkem. Kas sahamehed valetavad, et ennast õigustada?

Sass S.
5 aastat tagasi

Noo mis siis hädaldada kui kõik on tavapärane .