Galerii: Haapsalu uisumaratoni võitis Sulev Lokk

Haapsalu uisumaratoni võitis Sulev Sokk. Foto: Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 44
Haapsalu uisumaratoni võitis Sulev Lokk. Foto: Arvo Tarmula

Täna toimunud neljanda Haapsalu uisumaratoni võitis Sulev Lokk spordiklubist ABEC.

Lokil kulus 30 kilomeetri läbimiseks üks tund üksteist minutit ja 44 sekundit. Hetkel kui Lokk ületas finišijoone, pidid kõik ülejäänud võistlejad lõpetama oma viimase pooleli oleva ringi. Seesugune süsteem oli uisumaratonil esimest korda. Korraldaja Ailar Ladva sõnul proovisid nad uut viisi, sest siis teavad kõik võistlejad umbes kui kaua nad sõitma peavad. Ladva sõnul lõpetaksid muidu viimased sõitjad alles tund, poolteist esikohast hiljem.

Esikoht pidi sõitma 12 ringi Väikesel viigil. Lisaks Lokile sõitsid 12 ringi veel kolm võistlejat – Raivo Laanemets, Ilja Ostsepkov ja Sandra Alusalu. Ülejäänud võistlejad sõitsid rajal vähem ringe.

Terve maratoni jooksul sõitsid Lokk ja Laanemets tasavägiselt koos. „Kui pool oli sõidetud, tundsin, et võiks tempot tõsta,” ütles Lokk. Lokk jäi aga Laanemetsaga koos sõitma ja tõstis tempot vaid kolm ringi enne finišit.

Nii Lokk kui ka naitse arvestuses võitnud Alusalu kiitsid Haapsalu jääolud väga heaks.

Enne 30kilomeetrist uisumaratoni toimus 5,3kilomeetrine rahvadistants, mille võitis 12aastane Raplast pärit Steven Viigand ajaga 14:26,75. Viigand ütles, et on uisutamisega tegelenud kuus aastat.

Maratonil osales 55 ja rahvadistantsil 57 uisutajat.

Samuti olid uisumaratonil kohal vabatahtlikud merepäästjad, kes tutvustasid Läänemaa ainukest hüdrokopterit, mis sõidab nii maal, jääl kui ka vees.

Arvo Tarmula fotod:

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tean
5 aastat tagasi

Mitmed jätsid tulemata just selle uuenduse tõttu, et ei saa sõita kogu distantsi läbi. Kui ikka rahvaspordi üritus, siis tuleks kõigil osavõtjatel lasta 30 km ära sõita. Ei ole ju võimalik, et kõik viskuvad korraga finišijoonele.

Jälgija
5 aastat tagasi

Lokk või Sokk?