Galerii: Tiina Ojaste avas Linnamäel maalinäituse “Kübaratrikk”

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 21
Pärnu kunstnik Tiina Ojaste avas eile Linnamäel oma näituse “Kübaratrikk”. Foto: Urmas Lauri

Neljapäeva õhtul avas Pärnumaa kunstnik Tiina Ojaste Linnamäel vanas koolimajas oma näituse “Kübaratrikk”.

“Tema pilte iseloomustab ilu, rikkalikkus, salapära ja luksus,” ütles Linnamäe kandi kultuurielu üks eestvedajaist Viivika Orula. “Ja luksuslikud on ka need kohad olnud, kus Tiinal on õnnestunud oma näituseid välja panna: alates Vatikanist, Roomast, lõpetades Võru linnagaleriiga. Rääkimata Venemaa näitustest.”

Ojaste lisas, et Eesti peakonsulaadis Peterburis polnudki enne tema maalide esitlemist ühtegi näitust korraldatud. “Ekstra minu näituse jaoks pandi stanged üles. Neil endal polnud enne näitusi olnud,” lausus kunstnik.

Ojaste rääkis ka oma maalimistehnikast. On neid, mis sünnivad ühe hingetõmbega, aga on ka selliseid õlimaale, mis on vanu maalimistehnikaid järgides 10-15-kihilised. Iga kiht peab kümme päeva kuivama, seega saab aimu sellest, kui kaua võib ühe maali valmimine aega võtta.

Näitust Linname arenguseltsi majas saab uudistada tööpäeviti kell 9-17. Näitus jääb üles kaheks kuuks.

Tiina Ojaste

Sündinud 3. oktoobril 1961 Pärnus.

Erialaõpingud:
1970-1977 Pärnu I Keskkooli kunstiklass
1977-1981 Tartu Kunstikool (diplom naha kunstilise kujundamise erialal)

Peale kooli lõpetamist elas Tartus ja töötas paarkümmend aastat erinevates firmades ettevõtja ja kunstnikuna. Aastatuhande vahetusel asus elama Pärnumaale. Maalikunstnik.

Näitused:

  • 1987-2017 Grupi ja isikunäitused (õlimaal) – 49 näitust, neist 37 isikunäitused – Eesti, Läti, Soome, Venemaa, Ukraina, Valgevene, Küpros, Vatikan, Itaalia.
  • 1986-1997 Grupi ja isikunäitused (nahkehistöö) – Ameerika Ühendriigid, Ühendkuningriik, Saksamaa Liitvabariik, Poola, Leedu, Soome, Rootsi, Eesti

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments