0

Maanteeamet uurib võimalusi jääteede avamiseks

Avatar

BNS

Noarootsi jäätee. Foto: Urmas Lauri
Noarootsi jäätee. Foto: Urmas Lauri / arhiiv

Maanteeamet teeb võimalikel jääteede trassidel luuret, kuid mõne tee avamisest veel rääkida ei saa.

“Hetkel on veel keeruline prognoosida, millistel trassidel saab jääteed avada,” ütles teisipäeval BNS-ile maanteeameti pressiesindaja Kai Simson. “Kõik sõltub ilmast ja külmast, kuid maanteeamet jälgib ilmaolusid ja jää teket ning võimalusel teostab eelluuret.”

Ametlikult on võimalik rajada jääteed Heltermaa-Rohuküla, Kuivastu-Virtsu, Tärkma-Triigi, Rohuküla-Sviby, Lao-Kihnu, Haapsalu-Noarootsi ja Laaksaare-Piirissaare vahele, ütles teisipäeval BNS-ile ameti Lääne regiooni hooldevaldkonna juht Hannes Vaidla.

Jääkatte paksus merejääl ilma lahtiste pragudeta peab 2,5tonnise kaalupiirangu puhul olema minimaalselt 24 sentimeetrit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz