Muutlik ilm tõi Läänemaa teedele eriolukorra

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Teede sõidetavus tagamine käis neljapäeval teehooldajaile üle jõu. Foto: Urmas Lauri

Maanteeamet teatas neljapäeva pärastlõunal, et teehooldajad ei suuda teha kõrvalteid korda nii kiiresti, kui ette nähtud, ning kuulutasid viie maakonna, sh Läänemaa kõrvalteed ohtlikult libedaks.

Läänemaa politseijuhi Andrei Taratuhini sõnul möödus neljapäev Läänemaal suuremate avariideta. Politsei sai teate ühest liiklusõnnetusest – neljapäeva õhtul sõitis Rohuküla teel üks auto teelt välja ja keeras katusele. „Sees oli üks inimene, kes viga ei saanud,” ütles Taratuhin.

„Riigiteede hooldajad on täies koosseisus väljas, karestavad, liivatavad ja soolatavad kõrvalteid,” ütles maanteeameti Lääne regiooni hooldejuht Hannes Vaidla neljapäeval.

Vaidla sõnul ei suutnud teede hooldajad nõutud ajaga kõrvalteid korda teha. Neljapäeval oli sula, kuid olukord muutus kiiresti – öösel olid juba külmakraadid ja hakkas sadama ning tuiskama.

Kõrvalteedele ei jõudnud teehooldajad setõttu, et hooldusautode jõud kulus suuremate ja tähtsamate teede Ääsmäe–Haapsalu ning Haapsalu–Rohuküla, Rannaküla–Linnamäe ja Risti–Virtsu maantee korda saamiseks.

„Õnneks läks õhtul külmaks ja enne seda tuli ka väheke lund, see tõmbas libeduse tagasi,” nentis maanteeameti hooldeosakonna Läänemaa peaspetsialist Mihkel Merilo.

„Reedel sai teehooldaja tegeleda eilse libeda karestamisega,” ütles Merilo. „Väiksematel teedel olid teradega autod karestamas ja soolatamas. Õhtuks olid teed normaalses seisus.”

Veel enne seda, kui maanteeamet eile eriolukorra tühistas, oli pinev olukord Ääsmäe–Haapsalu maanteega. „Ristil ja Turbas sadas keskpäeval tugevalt lund, siis pidid kõik hooldusmasinad taas seda teed päästma minema,” kirjeldas Merilo.

Vaidla kutsus liiklejaid üles ettevaatlikkusele. „Sõita tasub tasa ja targu. Talvised teeolud on muutlikud ning teekonda planeerides tuleb varuda rohkem aega, vajadusel vähendada sõidukiirust, vältida ohtlikke manöövreid ja hoida pikivahet,” soovitas Vaidla.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mõngel
5 aastat tagasi

noo jah aastaid pole enam talve olnud ja nüüd ühe päevaga kõik pea peal huvitav

2. kodanik
5 aastat tagasi

Kui selline väike ilmataadi vingerpuss toob kaasa eriolukorra, siis mis juhtub, kui päriselt talv peaks oma tõelist palet näitama ja see ei ole meie kliimavöötmes mingi haruldus?