Maanteeamet tühistas tänasest 110 km/h sõita lubavad märgid

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Maanteeamet teatas, et muutlike ilmaolude tõttu tühistatakse riigiteedel 25. oktoobrist suurima lubatud sõidukiiruse 100 ja 110 km/h kehtivus.

Riigi ilmateenistus ennustab 25. oktoobriks tuule tugevnemist ning lörtsi- ja lumesaju jõudmist saartelt mandrile ning saju muutumist tihedaks. 26. oktoobriks on oodata saju laienemist üle Eesti ning teeolude muutumist nullilähedase temperatuuri ja tiheneva saju tõttu halvaks.

Maanteeamet teatas, et talvetingimustes sõitma minnes tuleb igal sõidukijuhil üle vaadata oma auto ja selle varustus. Oluline on sõita tehniliselt korras ja talvehooajaks ettevalmistatud sõidukiga. Kontrollida tuleb, et pidurid, tuled ja kojamehed oleksid töökorras. Talverehvid on kohustuslikud alates 1. detsembrist, ent iga juht peab ise otsustama ilmaolude ja oma planeeritava teekonna põhjal, millal ta seda teeb. Lähipäevadel sõite tehes tasub eelnevalt hinnata, kas rehvid on ikka väljasõiduks sobivad. Kui tekib kahtlus sõiduki või selle rehvide mittesobivuses valitsevale ilmale, siis tuleks sõit ära jätta.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments