Lumesadu on muutnud teeolud keerulisteks

Lääne Elu

info@le.ee

Libedusetõrje Herjava teel. Foto: Urmas Lauri
Libedusetõrje Herjava teel. Foto: Urmas Lauri

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt levib kolmapäeva varahommikul Lõuna-Eestist alates tihe lumesadu üle maa ning kolmapäeval võivad teeolud olla keerulised. Transpordiamet soovitab inimestel liiklemist võimalusel vältida.

Kolmapäeva varahommikul levib Lõuna-Eestist alates tihe lumesadu üle maa. Orienteeruv lumesaju hulk on päeva jooksul kuni 10 cm, kohati kuni 15 cm. Kagutuul ulatub iiliti 10-14 m/s ning põhjustab tuisku.

Kõik teehooldajad annavad endast parima ning kogu tehnika on väljas, ent kõikide teede puhastamine võtab aega.

Transpordiamet soovitab praeguste ilmaoludega liiklemist vältida. Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, siis tuleb sõidukijuhil olla äärmiselt ettevaatlik ja valida teeoludele vastav sõidustiil.

Palume liiklejatel arvestada, et talvised teeolud on muutlikud ning teekonda planeerides tuleb varuda rohkem aega, vajadusel vähendada sõidukiirust, vältida ohtlikke manöövreid ja hoida pikivahet. Kindlasti ei ole lubatud maksimaalne kiirus sobilik liiklemiseks tuisu, lumevaalude ja libedaga.

Liiklejatelt ootame infot teeolude kohta telefonil 1247. Lisainfot teeolude ja liikluspiirangute kohta vaata http://tarktee.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maakad
1 aasta tagasi

on haapsalu linna admin alal mingid teise sordi inimesed, neil pole külades ei tänava valgustust, kõnniteid, sõidutee lükatakse kuidagi lahti kui kellelgi aega on või LV helistad, saha lepingud usun, et on korralikult koostatud , aga täitmine puhas praak, tasu aga selle jama eest makstakse , kontroll puudub, teedevalitsuse haldusalas hoopis teine seisund, hooldus normaalne, vastavalt ilmastikule õigeaegne. ühesõnaga , kvaliteetne teenus külaelanikeni ei jõua, st. admin resurss kaob lihtsalt kellegi tasku teenust osutamata. valimistel näeme raisk

Ootan sahka
1 aasta tagasi

Saamatu linnavalitsus äkki?

Liikluse ohver
1 aasta tagasi
Reply to  Ootan sahka

Eilse seisuga vallajuhid ei teadnudki, et lund sajab! Selleks, et keegi liigutaks, peab helistama ja paluma, et aja traktorist üles!

Aadu
1 aasta tagasi

Kohe jõuan kodukülla ja siis raportin..
Haapsalus lume sees ukerdamine on paljulubav igatahes

....
1 aasta tagasi
Reply to  Aadu

näe vist ei jõudnudki, haha

moor
1 aasta tagasi
Reply to  ....

Kohe saad , habe , rsk

pildil
1 aasta tagasi

normaalne sahk, aga külateedel lükkavad lund kõikvõimalikud , selleks tööks kõlbmatud seadeldised, kus sahad pole üldse mõeldus lume lükkamiseks tekitades tee äärde järsud vallid, sahad jääkammideta, mistõttu lükatud teepind muutub äärmiselt libedaks ja ohtlikuks, eriti külateedel jalakäijatele külma ilmaga, samuti ei lükata teed nõutekohase laiusega lahti, st. teeservade vallid ei sahatata maha ja teeäärde on võimatu seisma jääda ning möödasõit on ohtlik või võimatu.

Kati Nõdra
1 aasta tagasi
Reply to  pildil

Mida sa seal tee ääres passid? Vahi kodus telekat parem kui muud teha pole.

moor
1 aasta tagasi
Reply to  Kati Nõdra

Mis raha eest tal telekas võiks olla , ah …..

Krt
1 aasta tagasi
Reply to  pildil

Jah, kui oled oma teeotsa labidaga lahti ning puhtaks lükanud tuleb mingi nn kohalik hooldaja ja lükkab valli ette.

kuidas
1 aasta tagasi

küll inimesed 50/60 aastatel liikuda said

Aadu
1 aasta tagasi
Reply to  kuidas

Hobuse ja reega

Kulunud küsimus,
1 aasta tagasi
Reply to  kuidas

aga uuesti siis: toona ei olnud sellist liiklustihedust, masinaid kümnetes kordades rohkem praegu. Lisaks polnud ka selliseid kiirusi. Ka masinad ise polnud (praegustega võrreldes) nii äkilised, ehk siis nii kiirendus, kui ka pidama saamine, võttis ka suvel omajagu aega. Ehk siis tore on küll karastunud vanakooli meest mängida, aga ei saa siiski võrrelda võrreldamatuid olukordi.

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi

Vanasti polnud ka naelrehve! Ja arvestades suhet ca miljon autot ja 100- 200 väljasõitu, pole hullu midagi.

See
1 aasta tagasi

ka õige. Eks sellele hulljulgusele aitavad kaasa ka kõikvõimalikud juhiabid, millega reaalset olukorda ise rooli taga ei tunneta. Lased uljalt ja kirud jalus koperdajaid, aga kui juba nende lisadega minek, siis hilja. Vana panniga on see tunnetus kogu aeg olemas, et kas ja kus on pidamine, kus pole.

....
1 aasta tagasi
Reply to  See

Mul nii vana autu, et pole neid abisid üldse midagi peale istmesoojenduse peal. Küsiks, et kui uuema masina kavatsen soetada, kas neid krdi juhiabisid välja ei saa lülitada, et need ei segaks juhti?

Kati Nõdra
1 aasta tagasi

Kümned masinad külateedel?

Lihtsalt
1 aasta tagasi
Reply to  kuidas

Siis pidid kojamehed kõnniteed 7ks puhastama ja liivatama ja ka sõiduteid liivatati. TV hoolduse patrullauto kontrollis öösel teede olukorda ja informeeris teede olukorrast ja hoolduse vajadusest. Nüüd pole enam kojamehigi ja liiva ei tohi mainidagi!

jah
1 aasta tagasi
Reply to  Lihtsalt

sovetski sojus on kaput , nüüd on jevrosojus , liberalismus ja turumajandus, aga esmaspäeviti on turg kinni ja muudel päeval ei seal midagi, nii nagu linnaski