Päästeamet tegeles pürotehnika kasutamise tagajärgedega

BNS


Päästeamet sai aastavahetusel üle Eesti kokku 104 väljakutset, millest ressursimahukaim oli ilutulestiku raketist alguse saanud tulekahju Saku vallas Juuliku külas asuvas OÜ Nurmiko aianduskeskuse kasvuhoonete kompleksis.

Päästeameti vastutava korrapidaja Meelis Mesi sõnul keegi tulekahjudes ei hukkunud, küll aga said inimesed vigastada pürotehnika kasutamisel. „Päästjad reageerisid kokku neljale sündmusele, kus inimesed said ilutulestiku laskmisel vigastusi. Neist ühel juhul sai Narvas ilutulestiku raketiga näovigastusi 12-aastane poiss. Pürotehnikaga ringi käimisel tuleb alati olla ettevaatlik: kasutada neid inimestest ohutus kauguses, iseennast või teisi ohtu seadmata,“ ütles Mesi.

Kogu riigis oli aastavahetusel 56 tulekahjudega seotud päästesündmust, lisaks ka liiklusõnnetused ning abi osutamine kiirabile ja politseile. Silma paistsid arvukad prügikastide põlengud, kokku aastavahetuse öösel 25 korda.

Läänemaal esialgsetel andmetel ühtegi tuleõnnetust ei olnud.

Kell 8.40 toimus kaubiku ja sõiduautoga liiklusõnnetus Võru maakonnas Rõngu vallas kus päästjad pidid ühe meesterahva sõidukist välja lõikama. Kiirabi viis kannatanu Tartusse TÜ Kliinikumi Maarjamõisa haiglasse.

Kell 17.52 oli päästjatel väljakutse Tallinnas Kristiine linnaosas, kus korterist tuli suitsu. Tegemist oli toidu kõrbemisega. Kiirabi vaatas eaka naise üle ja päästjad tuulutasid korteri.

Kell 20.34 oli väljakutse Pärnu linnas, kus kolme korteriga majas hakkas vinguandur tööle, põhjuseks kamina siibri liiga varajane sulgemine. Päästjad tuulutasid korteri ja tegid selgitustööd. Vinguandur päästis seekord inimelu.

Neli minutit pärast südaööd vigastas mees Tallinnas Mustamäel ilutulestiku laskmisel kätt, täpsemalt parema käe üht sõrme. Kiirabi toimetas kannatanu Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

18 minutit pärast südaööd süttis Saku vallas Juuliku külas OÜ Nurmiko kasvuhoonete kompleks. Õnneks suutsid päästjad tule levikut tootmishoonetele takistada. Põleng sai alguse ilutulestiku raketist. Tegemist oli ressursimahuka päästesündmusega, kuhu reageeris üle 20 tehnikaühiku. Kell 2.41 tulekahju lokaliseeriti. Tugev tuul raskendas kustutustöid, järelkustutamisega jätkatakse teisipäeva hommikul.

21 minutit pärast südaööd vigastas mees Tartu maakonnas Elva linnas ilutulestiku raketiga kätt, vigastada sai mitu sõrme. Kiirabi viis kannatanu TÜ Kliinikumi.

Päästeamet tuletab meelde, et valmivat toitu ei tohi jätta järelevalveta, minnes ise magama või kodust ära. Pikemat valmimisaega nõudvate toitude valmistamisel on hea kasutada köögikella, mis köögis toimuvat meelde tuletab ning kontrollima suunab.

Hoolikas tuleb olla nii kütmisel kui lahtise tule kasutamisel. “Veendu, et sinu eluruumis oleks töökorras suitsuandur ning ahju või gaasiseadme olemasolu korral ka vinguandur,” rõhutavad päästjad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Petitsioon
5 aastat tagasi

Anname oma allkirja lehel petitsioon.ee seadusesse muudatuste tegemiseks, et see iga-aastane terror ükskord lõpetataks. Kui väga vaja, siis olgu ainult proffide poolt teostatud linna ilutulestik.

Jajah
5 aastat tagasi

Äkki tegeleks emnetuse,mitte tagajärgedega? Keelaks selle iga-aastase jura ära? Müüdaks ainult asutustele,kes ilutulestikku korraldavad ja ohutuse eest vastutavad? Pole vaja ju 12 aastastele postkastides paugutamiseks müüa neid?!

Kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Jajah

Hiina laternad ka ära keelata. See aasta õnneks ei näinudki ühtegi lendamas.