0

Ilmateenistus hoiatab: tormituul toob Läänemerele kuni 7,5-meetrised lained

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kõige suuremas üleujutuse ohus on Haapsalu Väikse viigi ümbrus ja Rohuküla sadam. Foto: Urmas Lauri
Foto: Arvo Tarmula

Tugev tuul toob teisipäeval ja eeloleval ööl Läänemerele kuni 7,5-meetrised lained, hoiatas ilmateenistus.

Läänemere põhjaosas lõuna- ja edelatuul nõrgeneb 10 kuni 14, puhanguti kuni 18 meetrini sekundis ja pöördub keskpäeva paiku järkjärgult läände ja loodesse. Õhtul tugevneb aga loodetuul, mis puhub 16 kuni 21, puhanguti 28 m/s, öösel loode- ja põhjatuul 19 kuni 24, puhanguti 30 m/s. Laine kõrgus on 2 kuni 4 meetrit, õhtul kuni 6 meetrit, öösel 5 kuni 7,5 meetrit. Aegajalt sajab lörtsi ja vihma, öösel läheb sadu üle lumeks. Nähtavus on mõõdukas, sajus halb.

Soome lahe lääneosas, Väinamerel ning Liivi lahe põhjaoss puhub lõuna- ja edelatuul 9 kuni 14, puhanguti kuni 20 m/s, pärastlõunal lühiajaliselt nõrgeneb ja pöördub läände, loodesse, puhudes 8 kuni 12, puhanguti 15 m/s. Öö hakul hakkab loodetuul tugevnema, öösel puhub loode- ja põhjatuul 12 kuni 18, puhanguti 23 kuni 27 m/s. Laine kõrgus on 1,5 kuni 3 meetrit, Väinamerel jäävabas osas kuni 1,5 meetrit, öösel Soome lahel kuni 4,5 meetrit. Aegajalt sajab lörtsi ja vihma, öösel läheb sadu üle lumeks. Nähtavus on mõõdukas, sajus halb.

Soome lahe idaosas puhub lõuna- ja edelatuul 10 kuni 16, algul puhanguti kuni 21 m/s, pärastlõunal nõrgeneb 7 kuni 11, puhanguti kuni 14 m/s. Öösel puhub lõuna- ja kagutuul 5 kuni 11, hommikul pöördub itta ja kirdesse ning hakkab tugevnema. Laine kõrgus on päeval 1 kuni 3 meetrit. Aegajalt sajab lörtsi ja vihma, ennelõunal ja öösel ka lund. Nähtavus on mõõdukas, sajus halb.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz