Traumade ja ülesöömistega EMOsse ei pöördutud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula
Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa haigla erakorralise meditsiini osakonnas (EMO) olid pühad küll töised, aga pöördumiste põhjused üsna tavapärased.

„Külastajaid oli, aga midagi eripärast ei olnud,” ütles jõulupühal valves olnud haigla õendusjuht Marju Lepmets. Tema sõnul olid EMOsse pöördumiste põhjusteks peamiselt tavapärased haigestumised. Lepmets lisas, et pühadeks tullakse ikka koju või sõidetakse vanemaid vaatama ja mitme vaba päeva jooksul võib ka mõni haigus kallale tulla. Õendusjuhi sõnul pöörduti EMOsse päris palju just laste haigestumise tõttu.

Ka Läänemaa haigla ravijuht Kai Tennisberg kinnitas, et ühegi pühadega seotud haiguse või traumaga EMOs pühade ajal tegelda ei tulnud. „Võib-olla ühel juhul oleks võinud soovitada  pisut varem söögilauast tõusmist,” ütles ta. Tennisbergi sõnul ei toonud ka libedaks muutunud teed-tänavad traumasid kaasa. „Tavaliselt jõulud ongi rahulikumad kui muud pühad, inimesed ikka vaatavad üksteise järele,” lisas ta.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Teadja
3 aastat tagasi

Aga EMO-sse ei tohigi ju enam pöörduda – mõni aeg tagasi meedia ainult sellest pasundaski.
Seega, hea elu meil siin Eestimaal – vaadake ise, kuidas hakkama saate!