Galerii: Uuemõisa algkooli lapsed viisid loomade varjupaigale kingitusi

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 23
uuemõisa algkooli 3.b klassi õpilased tõid täna Läänemaa loomade varjupaigale just seda, mida varjupaigal vaja on. Foto: Arvo Tarmula

Täna hommikul käisid Uuemõisa algkooli 3. b klassi lapsed loomade vajupaigale kingitusi viimas.

Läänemaa loomadevarjupaiga juhi Kaja Maisalu sõnul tuuakse neile kingitusi aastaringselt, kuid just jõulude ajal läheb see massiliseks. Ta rääkis, et näiteks eile oli talle helistatud Eesti Postist ja öeldud, et ta tuleks pakile järele – ka nemad olid varjupaigale kingituse teinud.

Uuemõisa lapsed tassisid autodest varjupaika just seda kaupa, mida varjupaigal vaja oli. „Haapsalu loomakliinik ise uurib varjupaiga käest üle, mida vaja on – tavaliselt kiisupoegade eritoitu ja selliseid spetsiifilisi asju, mis on kallimad ja mida nad ise lihtsalt ei saagi soetada,” ütles üritust organiseerinud lapsevanem Kärt Lusmägi.

Näiteks oli üheks selliseks asjaks, mida varjupaik endale ise lubada ei saa, üks  kasse rahustav aine, mille küllaltki väike karp maksab üle 30 euro. Seda läheb vaja kasside puhul, kes on just saabunud, kellel on terviseprobleemid ja kes on väga ärevad.

Samuti tõid Uuemõisa lapsed varjupaigale mitmeid eritoite, kassiliiva ja kasside mänguasju. Kokku läks Lusmäel loomapoes pisut üle 330 euro.

Raha selleks kogusid nad heategevusliku kaartide ja raamatute müügiga. Kaardid maksid üks või kaks eurot, raamatuid sai soetada vabaannetusega. Müügi osas lõi Lusmäe sõnul kaasa kogu kool – tegid kaarte ja tõid raamatuid. „Kõige toredam oli näha, et lapsed, kes tegid kaarte, käisid laua ääres luuramas ja rääkisid omavahel, et mina tegin selle kaardi, mina tõin need raamatud,” rääkis Lusmägi. „Nad olid hästi elevil ja nad ise said täpselt aru, et nende teod viivad millegi suuremani.”

Kuna sama klass käis loomade varjupaigas juba teist aastat, siis Lusmäe sõnul on õpilastel juba arusaam, et nad tahavad head teha ja heategevus ei ole üldse raske. „Täna hommikul minu laps ütles, et sellest saab meie traditsioon,” rääkis Lusmägi.

Pärast kingituste üleandmist, käisid õpilased ülevaatamas ka varjupaigas olevad loomad ja mängisid nendega. Kõikidest loomadest rääkisid varjupaiga töötajad õpilastele – kust nad on tulnud, mis nende nimi on, milline iseloom on. „Meil käivad kiisud, keda me toidame,” rääkis üks õpilane vastu.

Kassipoegade majast väljudes pahandas üks laps, et seal on tige kiisu, kuid läks õige pea nende juurde tagasi kassidega mängima.

Lisaks kassidele on varjupaigas praegu ka kaks koera – Leedi ja Mõmmi, keda samuti lastele tutvustati.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
hm
5 aastat tagasi

väga kurb kui ma ei raatsi natukest toitu kassile osta ja ta viidaks varjupaika ,seal antakse siis rahusteid ja oleme nii üksi, üksikud…