Spordiajakirjanike selts valis parimateks Lehise ja Nelis-Naukase

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Euroopa meister Katrina Lehis. Foto: Bizzi/Trifiletti
Euroopa meister Katrina Lehis. Foto: Bizzi/Trifiletti

Eesti Spordiajakirjanike Selts valis parimaks naissportlaseks vehkleja Katrina Lehise ja treeneriks Lehise treeneri Helen Nelis-Naukase, teatas ERR

Parimaks meessportlaseks valisid spordiajakirjanikud odaviskaja Magnus Kirti ning võitskonnaks rallipaari Ott Tänak – Martin Järveoja.

Individuaalne Euroopa meister ja MM-il seitsmendal koha saavutanud Katrina Lehise asetas esikohale 49-st spordiajakirjanikust 34. Lehisele järgnesid kiiruisutaja Saskia Alusalu (viis esikohta), tennisist Anett Kontaveit (seitse esikohta), vehkleja Kristina Kuusk ja freestyle-suusataja Kelly Sildaru (kaks esikohta).

Hääli said ka vehkleja Julia Beljajeva, triatleet Kaidi Kivioja, fitnessi-sportlane Arida Muru, kaugushüppaja Ksenija Balta ja tennisist Kaia Kanepi.

Aasta meessportlaseks valitud Magnus Kirt pälvis 27 esikohta 49-st. Autoralli MM-pronks Ott Tänak sai 20 esikohta. Kolmas olimitmevõistleja Maicel Uibo, neljas vehkleja Nikolai Novosjolov ja viies jalgpallur Ragnar Klavan.

Aasta võistkonna valimisel kuulus kindel esikoht rallisõitjatele Ott Tänakule ja Martin Järveojale. Eesti meeste võrkpallikoondise järel sai kolmanda koha epeenaiskond.

Aasta treeneri osas kuulus Eesti spordiajakirjanike meelest esikoht Katrina Lehise juhendajale Helen Nelis-Naukasele, kes sai 25 esikohta. Teine oli Magnus Kirdi ja Gerd Kanteri juhendaja Indrek Tustit (17 esikohta) ja kolmas võrkpallimeeskonna peatreener Gheorghe Cretu (kolm esikohta). Hääli sai ka vehklemistreener Peeter Nelis.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
rae
5 aastat tagasi

Palju, palju õnne nii Katrinale kui Helenile!

To põhh
5 aastat tagasi
Reply to  pöhh

Trüki see endale välja ja kleebi seinale.

lugeja
5 aastat tagasi

Loodetavasti võidab kokkuvõttes parima meessportlase tiitli siiski Ott Tänak, kes on seda tunduvalt rohkem väärt kui Kirt.