Sotside esinumbrid Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal on Madis Kallas, Reili Rand ja Neeme Suur

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Neeme Suur. Foto: Urmas Lauri
Neeme Suur. Foto: Urmas Lauri

Sotsiaaldemokraadid kinnitasid pühapäeval Jõhvis toimunud erakonna üldkogul riigikogu valimisnimekirja, kuhu kuulub 45 naist ja 80 meest.

Sotsiaaldemokraadid saadavad valimistulle erakonna raudvara – ministrid, riigikogu liikmed ning endised ja praegused europarlamendi saadikud, aga ka kohaliku elu eestvedajad ja tunnustatud kultuuri- ja ühiskonnaelu tegelased, teatas erakond.

„Meie toome nendele valimistele usaldusväärseid ja säravaid inimesi, nende kogemust ja ekspertiisi ning pakume läbimõeldud ja reaalselt teostatavaid lahendusi. Lahendusi, mis on vajalikud Eesti pikaajalise edu kindlustamiseks. Kutsume üles rahulikult edasi ehitama demokraatlikku riiki, mis panustab kõigile inimestele võrdsemate võimaluste tagamisse. Ehitama riiki, milles kedagi ei jäeta maha. Riiki, milles igaüks loeb,“ ütles erakonna esimees Jevgeni Ossinovski.

„Meie ridades esmakordselt kandideerivad Riigikokku Marina Kaljurand, Riina Sikkut, Indrek Tarand, Katri Raik, Rene Tammist, Monika Haukanõmm, Andrus Vaarik, Madis Kallas, Roy Strider, Meelis Luht, Kadri Kõusaar, Helve Särgava, Tõnu Oja, Anastassia Kovalenko, Piret Aus ja paljud teised,“ märkis SDE peasekretär Kalvi Kõva.

„Kui eelmisel korral oli meil valimisringkondade esinumbrite seas ainult üks naine – meie suurepärane Helmen Kütt, siis sel korral on naisi neli korda rohkem. Tervelt kolmandik meie esinumbritest on naised ning üleriigilises nimekirjas on esimese viiekümne seas mehi ja naisi sisuliselt võrdselt,“ lisab Ossinovski.

Sotsiaaldemokraatide ridades kandideerib omavalitsusjuhte ning kohaliku elu eestvedajaid, nende seas Hiiumaa vallavanem Reili Rand, Mustvee vallavanem Jüri Morozov, Saaremaa vallavanem Madis Kallas, TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia õppejõud Piret Aus, Tartumaa Põllumeeste Liidu juht Jaan Sõrra ja tuntud Pärnu sõudetreener Tatjana Jaanson.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valimisringkondade kolm esinumbrit on:

Tallinna Haabersti, Kristiine ja Põhja-Tallinna linnaosas Sven Mikser, Riina Sikkut, Jaak Juske.

Tallinna kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosas Jevgeni Ossinovski, Monika Haukanõmm, Barbi Pilvre.

Tallinna Nõmme ja Mustamäe linnaosas Rainer Vakra, Helve Särgava, Mart Meri

Harju- ja Raplamaas Marina Kaljurand, Rene Tammist, Kadri Kõusaar.

Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal Madis Kallas, Reili Rand, Neeme Suur.

Lääne-Virumaal Indrek Saar, Ene Augasmägi, Eerik Lumiste.

Ida-Virumaal Katri Raik, Eduard Odinets, Maksim Iljin.

Järva- ja Viljandimaal Helmen Kütt, Siret Pihelgas, Piret Aus.

Jõgeva- ja Tartumaal Eiki Nestor, Jüri Morozov, Marika Saar.

Tartu linnas Heljo Pikhof, Toomas Jürgenstein, Gea Kangilaski.

Võru-, Valga- ja Põlvamaal Ivari Padar, Sirje Tobreluts, Rein Randver.

Pärnumaal Indrek Tarand, Kadri-Aija Viik, Kalev Kaljuste.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lugeja..
5 aastat tagasi

Ei toeta EKRE-t ei toeta mobiilivarast Madissoni.

Peep Tamm
5 aastat tagasi

EI toeta pagulasi, EI toeta sotse ja ref

Oh jah
5 aastat tagasi

Arvan, et sotsid suurt midagi ei võida sellel korral….

Läänlane
5 aastat tagasi
Reply to  Oh jah

Mis krdi Suur, mees kes lõhkus Läänemaa, nüüd lammutab edasi L- Nigula vallas, inimesed tulge mõistusele, kas sellest ei piisa, et Läänemaad enam ei ole, varsti ei ole haridust L- Nigula vallas. Mõelge keda valite, kas noori ja tulevikku või hukatust ja minevikku!

asoo
5 aastat tagasi

sotsid sotsideks, võib-olla on mõnel neist ka aru peas 🙂 aga palju hullemad on need poliitilised kameeleonid, kes istuvad just selle partei toolil kus parasjagu kasulik – ehe näide on Nõva “parun” Oruste. kõigepealt IRL, siis eelmisel sügisel oli sotside nimekirjas Suure jooksupoisina, nüüd on jälle kõva isamaalane ja kandideerib riigikokku. mis põhimõtteid või riigimehelikkust sellistelt inimestelt loota.

Valija
5 aastat tagasi

Huvitav, kes on sellest seltskonnast kõige suurem, usaldusväärsem, säravam.

Väga Suur
5 aastat tagasi

Mina lõhkusin Läänemaa. Valige mind!

Tõe
5 aastat tagasi
Reply to  Väga Suur

huvides peab ütlema, et mitte ainult Suur ei lõhkunud Läänemaad, vaid ka hoolsalt Mikk Lõhmus, kes oli esimene , kes hääletas selle vastu, et tekkiks ühtne suur Läänemaa. Edasine oli juba tehnika küsimus. Nüüd võib oma pisikeses vürstiriigis edasi mööbeldada, aga kuhugi see ei vii ja vabariigi mastaabis keegi Läänemaad ei arvesta.

Tont
5 aastat tagasi
Reply to  Tõe

Tegelikult oli selle refi riigireformi mòte selles,et likvideerida vòimalikult palju kohalikke omavalitsusi (mis olid ju kohalike inimeste demokraatlikud esindused) ning koondada kogu vòim ja raha vàikese ringi oma tùùpide kàtte.😨 Ònneks peksis kesk nad pudrukausi juurest eemale.Aga asi làks kahjuks veel hullemaks- kampa vòeti sotsid,tànu kellele saime aktsiisitòusu ja ràndeleppe.Ja kindlasti on vòimalik asjade oluline halvenemine,kui mòistus ikka koju ei tule ja endiselt sotse valitakse.🐏Siis on viimane aeg araabia keele kursustele minna,sest vaevalt moslemid eesti keelt òppima hakkavad.

Raul
5 aastat tagasi
Reply to  Väga Suur

Mina mäletan Lääne Elu artiklitest, et Suur ei olnud see kes Läänemaad lõhkus, vaid hoopis see kes tahtis seda koos hoida. Lõhkujate kambas olid teised mehed.