Kohus lubas autovarga vahi alla võtta

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Autovaras sõitis kaubikuga kergliiklusteel kraavi. Foto politsei.

Reede õhtul andis kohus loa võtta kaheks kuuks vahi alla mees, kes neljapäeva päeval Haapsalus kaubiku varastas ja sellega kergliiklusteel kraavi sõitis.

Neljapäeval varastas mees kõigepealt Kuuse tänava maja trepikojast jalgratta, mille vahetas Lihula maanteel teenindusmaja ees seisunud kaubiku vastu. Haapsalu politseijaoskonna juhtivuurija Vello Palmitsa sõnul oli töömeestele kuulunud kaubik lukustamata ja süütevõtigi ees, sest mehed tassisid sealt tööriistu.

Varastatud bussi mööda Haapsalut taga otsinud politsei sai umbes tund aega hiljem teate, et mööda raudteetammi kergliiklusteed sõidab valge kaubik. Selleks ajaks kui politseipatrull kohale jõudis, oli kaubik juba kraavi sõitnud ja selle juurest tabasid politseinikud ka kriminaalses joobes varga.

Kaubikuvaras on politseinikele ammune tuttav. Tänavu märtsis karistas kohus teda tingimisi kolmeaastase vangistusega 10 ecstasy-tableti ostmise ja alaealistele edasiandmise ning purjuspäi autojuhtimise eest. Palmitsa sõnul saatis politsei eelmisel kuul prokuratuuri kolm sama mehega seotud kriminaalasja – varguste ja purjuspäi juhtimise kohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont
5 aastat tagasi

Olen kohtunikega sama meelt -pàtte ei saa kinni panna(kui just tervet trepikoda pole àra tapnud). Sest muidu tuleb tööpuudus ja koondamine. 😆 Ja kòige kindlam viis selle vàltimiseks on töökamate politseinike lahtilaskmine(Luik,Tòlva). Ainult ūhel pàeval vòib juhtuda,et nad vòi nende lapsed langevad ise ohvriks.

kodanik
5 aastat tagasi

Nimi võiks ka selliste tegijate puhul avalik olla.