0

Aasta lõpp koraalist rockini

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Käbid ja kännud. Promofoto ürituse Facebookilehelt
Käbid ja kännud. Promofoto ürituse Facebookilehelt

Aasta viimased nädalad Haapsalus on täis kontserte, mida peaks jaguma igale maitsele.

Pühapäeval, 16. detsembril tuleb Haapsallu taas esinema Kalevi Kammerkoor Erki Meistri juhatusel. Seekord esitatakse promenaadil asuvas Maria-Magdaleena kirikus õigeusu vaimulikku muusikat. Talvekontsert kannab pealkirja „Kristus sünnib, kiitke!“.
„Meil on väga hea meel, et saame seda muusikat esitada Haapsalus, sest meie kavas on ka mitu Cyrillus Kreegi laulu, kelle kodukirik Maria-Magdaleena kirik ju oli,“ rääkis Meister.
Esitatakse nii vene- kui ka eestikeelset muusikat. Lisaks Kreegile on kavas Meister, Hütsi, Bortnjanski, Rahmaninov, Lutski jt. Palvetekste loeb preester Jüri Ilves. Kontsert algab kell 13 ja on tasuta.

21. detsembril tulevad rahva rõõmuks Haapsalu kultuurikeskuse suurele lavale alati glamuursed ja ägedad Ines ja Karl-Erik Taukar. Tänavuse detsembri säravaimad kontserdid toovad teieni alati glamuursed ja ägedad Ines ja Karl-Erik Taukar. Meeleolukatel aastalõpukontsertidel saab kuulda artistide parimaid lugusid läbi aja ning sekka ka muid aastalõpu meeleollu sobivaid palasid.

23. detsembril jõuab Haapsallu Arsise kellade ansambel, kes on oma jõulukontsertidega publikut rõõmustanud juba 25 aastat, olgu maa must või valge. Kell 14 Haapsalu Toomkirikus algaval kontserdil kuuleb kauneimaid jõululaule läbi aegade, mis kõik saanud omamoodi klassikaks Kavas on nii ansambli enda lemmikud kui ka Eesti publiku poolt ilusaimateks valitud jõululaulud. Vaheldust pakuvad nostalgiahõngulised talvemeloodiad ja klassikalised viisid. Kaasa teeb ka Arsise noorte koosseis.
Kontserti juhib Aivar Mäe. Pileteid hinnaga 10.50 – 12.50 eurot saab Piletilevist, Piletimaailmast ja kohapealt.

27. detsembril kell 19 on Haapsalu publik tunnistajaks Ivo Linna ja Antti Kammiste esimesele ühisele jõulutuurile, mille nad võtavad ette koos oma poegade Roberti ja Ericuga.
„Pole midagi uhkemat kui see ettevõtmine“, nentisid Iff ja Antti. „See mõte on meil meeles mõlkunud juba mõnda aega ning tore, et see nüüd ka teoks saab“.
Kontserdil kuuleb peamiselt eestikeelseid lugusid, mis on nii käbidele kui kändudele meelepärased ja hingeminevad. Aga kuuleb ka laule nende ühiste lemmikute The Beatlesi ja Paul McCartney sulest, aga ka klassikalisi jõululaule omas sätungis. Spetsiaalselt selleks kontserdiks valmivad mitmete välismaiste lugude töötlused ja tekstid eestikeelsetena. Laulude vahele vahetavad isad ja pojad sõbralikult humoorikaid repliike.
Piletid hinnaga 18.50 – 20.50 eurot saab Piletilevist.

29. detsembril kell 16 annab Haapsalu kultuurikeskuses suurejoonelise aastavahetuse kontserdi meie oma legendaarne Haapsalu Big Band Aarne Õunapuu eestvedamisel. Seekord tuleb Big Band lavale nö laiendatud koosseisus – kaheksa solistiga. Populaarseid viise meilt ja mujalt esitavad Veronika Tamm, Piret Tatar, Regina Kari, Madis Kari, Triin Õunapuu, Ants Tulvik, Ivar Malmet ja Mart Veski.
Koha pealt ostes on pilet 8 eurot, eelmüügis Piletilevis 6 eurot.

31. detsembril algavad vana aasta ära saatmise pidustused juba pärastlõunal.
Kell 15 tantsitakse juubeliaasta lõppemise puhul Eesti linnaväljakutel algatuse “Eesti tantsib” viimane ühistants. Algatuse taga on EV100, Eesti Rahvusringhääling ja Eesti Tantsuagentuur.
„Haapsalus tantsitakse Karja tänaval Rootsituru ringil, kuhu pannakse üles lava ja ekraan,“ ütles Murumägi.
Kõik on oodatud ja korraldajad lubavad, et tantsusammud on kerged ja kõigile võimetekohased.

Pool tundi pärast seda, kui uus aasta on vastu võetud, algab Haapsalu kultuurikeskuses suur aastavahetuspidu Marilin Kongo ja Raivo Tafenau bändiga.

Aastavahetusepidu tuleb ka Haapsalu Vanakinos, kus kuumimaid hitte mängib rahvale TV3-st tuntud telenägu ja raadiohääl DJ Erkki Sarapuu.
Oma meeleolukaid pidusid on ta korraldanud pea kõikides eesti ööklubides ja lubab kogu selle energia Haapsallu tuua.

Pikemalt kirjutame aastavahetusepidudest juba pärast jõule.

Seniks rahulikku jõuluaega!

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz