Politsei ajas Haapsalus taga autovarast

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Teenindusmaja parklast varastatud kaubikuga sõitis varas kergliiklusteel kraavi. Foto politsei

Politsei tabas neljapäeval Haapsalus mehe, kes samal päeval oli teenindusmaja eest kaubiku varastanud ja sellega avarii teinud.

„Üle pika aja oli Haapsalus selline autovargus ja veel päise päeva ajal,” ütles Haapsalu politseijaoskonna juhtivuurija Vello Palmits.

Lugu hakkas hargnema sellest kui eile päeval varastati Kuuse tänava maja trepikojast jalgratas. Varguse pealtnägija andis toimunust politseile teada ja oskas ka varast kirjeldada.

Kümmekond minutit hiljem tuli uus teate: Lihula maantee 1 ehk rahvakeeli teenindusmaja eest on varastatud kaubik. Palmitsa sõnul oli kaubik lukustamata ja süütevõtigi ees. „See oli töömeeste kaubik, tassisid tööriistu edasi-tagasi, sellepärast oli ka lukustamata,” lisas ta. Kaubiku kohale oli aga maha jäetud Kuuse tänavalt varastatud jalgratas. „Ju varas vaatas, et miks rattaga sõita kui saab ka autoga,” kommenteeris Palmits.

Politsei otsis varastatud bussi mööda Haapsalut taga kui umbes tunni aja pärast teatas tähelepanelik inimene mööda raudteetammi kergliiklusteed sõitvast valgest kaubikust. Parasjagu Kastani tänava kandis viibinud politseipatrull läks kohe kergliiklusteel sõitvat kaubikut kontrollima ja leidis selle otsapidi kraavis. Tegemist oligi teenindusamaja eest varastatud kaubikuga, mille juurest tabasid politseinikud ka varga. „Ta oli kriminaalses joobes, võib-olla sellepärast polnud ta sealt ka jalga lasknud,” lisas Palmits.

Kaubikuvaras on politseinikele juba vana tuttav. Tänavu märtsis karistas kohus teda tingimisi kolmeaastase vangistusega võõralt 10 ecstasy-tableti ostmise ja alaealistele edasiandmise ning purjuspäi autojuhtimise eest. Varem on ta kandnud kaheaastast vanglakaristatust röövimise ees.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nim8
5 aastat tagasi

MADIS HOOP hea töö

Huvitav
5 aastat tagasi

miks kurjategijate nimesid ei avalikustata. Vastulause ” isikuandmete kaitse”, arvan et avalikustamine hoiaks ära nii mõnegi pahateo ja kuriteo.

pook2
5 aastat tagasi

ei tea kes see oli

miks ei imesta ?
5 aastat tagasi

loen artiklit ja miks ma ei imesta , et “politseile vana tuttav … narkodiiler, roolijoodik…” ja ikka vabaduses, et saaks ikka uusi tegusid teha.

Triibik
5 aastat tagasi

Tundub,et asi lõppeb nagu ikka- Piia laseb tõendite “puudumisel” päti lahti ja paneb politseinikud kinni! Kaua veel??

mõngel
5 aastat tagasi

juhtimis õigus võetakse ka juhilt kes jättis võtmed ette. varas aga pühib käed puhtaks

Paul
5 aastat tagasi

Matu,kes se teeb nimodi😂😂

Blj.
5 aastat tagasi

Reaalselt juhtub see, et Sven Mikser mõistab juhtunu tõsiselt hukka ning taunib antud teguviisi! Vanglakaristust ei järgne !

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Blj.

EKRE provokatsioon, mis muud! IRW

karistus
5 aastat tagasi

ja saab tingimisi

ei imestaks
5 aastat tagasi
Reply to  karistus

– reaalse karistuse saab juht, kes ei lukustanud autot.