Galerii: HKHK jõululaadal kaubeldi nii järide kui ka huulepulkadega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 10
HKHK tisleriõpilaste toodang läheb hästi kaubaks, ütles Gerhander Trükmann. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu kutsehariduskeskuse fuajees oli täna keskpäeval minimõõtmetes jõululaat. Oma toodangut pakkusid nii õpilasfirmad kui ka näiteks kooli tisleriõpilased.

Teise kursuse tisleriõpilane Gerhander Trükmann oli müümas kooli puutöömajas valminud lõikelaudu, kuumaaluseid, pannilabidaid, vaagnaid ja toole.

“Minagi olen neid asju valmistanud, vaeva näinud,” ütles Trükmann.

Tislerite toodetu läheb Trükmanni sõnul hästi kaubaks. Ka Prantsuse vahetusõpilaste valmitatud kolmejalsetest järidest oli üks juba müüdud. “Neil ei lubatud neid lennukisse kaasa võtta, jätsid siia müügiks,” selgitas Trükmann.

Enda tehtust tõi Trükmann esile lõikelaua. “Samuti kuumaalustest on üks minu tehtud,” lausus tisleriõpilane.

Trükmannil on kooliteest pool läbitud, poolteist aastat on veel käia.

Õpilasfirma Feliise oli oma esimesel laadal, aga plaanid on neil suured.

“Algul tahtsime panna firma nimeks Feels (eesti keeles Tunded), aga otsustasime, et seda on raske hääldada ja kirjutada. Nii otsustasime eestipärasema Feliise kasuks,” selgitas Kerstin Maripuu õpilasfirma nime tekkelugu.

“Meilt saab tellida küünlaid, huulepulki ja küünlakotikesi. Ja sõpradele müüme ka,” ütles Maripuu.

Feliise tegutseb kooliaasta algusest. Firmas on kaks aktiivset ja kaks passiivset liiget. Aktiivsed liikmed – bürootöö teise kursuse õpilased Kerstin Maipuu ja Katriin Kusmina – olidki leti taga kauplemas.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments