Miljonieurose haridusfondi asutajate hulgas on kolm läänlast

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti ettevõtjad käivitasid Heateo Haridusfondi nimelise filantroopiafondi. Eesmärk on pakkuda seemnekapitali piloteerimaks uudseid lahendusi Eesti hariduses. Järgmise kolme aasta jooksul plaanib fond panustada miljon eurot mõjusatesse haridusalgatustesse.

Fondi asutajate hulgas on ka Läänemaalt pärit Martin ja Terje Henk ning Kaido Veske.

Ettevõtetest rahastavad fondi teiste hulgas müügijuhtimise tarkvara arendav Pipedrive, mille juht juht on Martin Henk.

Haridusfondi juhib Heateo Sihtasutus, kellel on pikaajaline kogemus mõjusate ühiskondlike algatuste käivitamisel ja kasvatamisel.

Heateo Sihtasutuse tegevjuhi Pirkko Valge sõnul võib fond teha ühekordseid toetusi või toetada üht projekti mitme aasta vältel.

“Ootame ambitsioonikaid algatusi, mis soovivad haridussüsteemi heas mõttes raputada. Eestis on mitmeid häid näiteid sellistest ettevõtmistest – olgu selleks Noored Kooli, Alustavat Õpetajat Toetav Kool või Kiusamisvaba Kool. Parimate tulemuste saavutamiseks soovime teha koostööd nii Eesti hariduse eestvedajate, haridus- ja teadusministeeriumi, ettevõtjate, ülikoolide kui ka teiste huvitatud osapooltega,” ütles Valge.

Haridusfond toetab algatusi, mis lahendavad kitsaskohti Eesti hariduses.

Asutajad näevad probleemidena Eesti õpetajaskonna vananemist ja järelkasvu puudust, koolijuhi töö vähest väärtustamist ning noorte haridustee katkemist peale põhikooli. Erilise tähelepanu all on koolinoorte STEAM (loodus- ja täppisteaduste ained ning loovuse ja meeskonnatöö) oskuste arendamine, mis on kaasaegse majanduse võtmekompetentsid.

Heateo Haridusfond asutati 30. novembril 2018. Fondi praegune maht on 1,1 miljonit eurot. Inimestel ja meeskondadel, kellel on idee ja plaan, kuidas lahendada kitsaskohti Eesti haridusvaldkonnas, saavad rohkem infot fondi kohta Heateo Sihtasutuse koduleheküljelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Rain
5 aastat tagasi

Tubli, Terje ja Martin!