0

Mini-Negavati videokonkursi võitsid Ridala ja Väike-Maarja õpilased

BNS

Keskkonnateemalise videokonkursi mini Negavatt võitsid nooremas vanusekategoorias Ridala põhikooli 1. klass ja vanemas Väike-Maarja gümnaasiumi 5. klass.

Konkursile oodati 1.-6. klasside koolinoorte videoid leidmaks lahendusi erinevatele keskkonnaprobleemidele ja konkursile saabus kokku 65 tööd, teatas teisipäeval BNS-ile Keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) pressiesindaja.

“Tegelikult vääriksid kõik saabunud videod võitu, sest lapsed oskasid märgata ja osavasti välja tuua ümbritsevast keskkonnast lihtsaid igapäevaselt ise muudetavaid murekohti,” ütles KIK-i juhataja Veiko Kaufmann. “Oli selleks siis prügi maas, toas põlevad tuled, tänavatel liiga palju autosid või kraanist jooksev vesi. Loodan, et video meisterdamine aitas lastes sütitada huvi Eesti keskkonna ja looduse vastu ning õige pea võib neid juba kohata oma nutikate ideedega suure Negavati konkursi võistlustules.”

Negavati projektijuht Kadi Mitt sõnas, et parimatest parimate valimisel lähtusid KIK-i töötajad eelkõige sellest, kui hästi oli videos keskkonnaprobleemi olemus kirjeldatud. „Hindasime ka pakutud lahenduste konkreetsust ning kindlasti oli kasu sellest, kui lahendus sisaldas mõnda uut ja innovaatilist mõtet,” ütles ta.

Ridala põhikooli 1. klass mõtles välja masina, mis teeb kasutatud paberi jälle puhtaks ja kasutatavaks.

Väike-Maarja gümnaasiumi 5. klass tõi humoorikalt välja erinevaid vee säästmise viise.

Ridala kooli ideed tutvustav video:

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz