Arnold Aljaste sai kodanikujulguse aumärgi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Arnold Aljaste. Foto. Viigipuu
Kodanikujulguse aumärk ja kell. Foto: SM

Justiitsminister Urmas Reinsalu andis täna kodanikujulguse aumärgi 27 inimesele, kes on oma vapra tegutsemisega aidanud peatada kurjategijaid, toetanud abivajajaid ning panustanud aktiivselt ühiskonna turvatunde tagamisse. Läänlastest sai aumärgi Arnold Aljaste.

Tänavu pälvis kodanikujulguse aumärgi teiste hulgas ka 8-aastane Casandra, 10-aastane Karoliine ja 14-aastane Aston.

„Täna vaatavad kõik Eesti inimesed alt üles teie peale, sest te olete meile eeskujuks. Teie tegevus näitab, kuidas oleks õige käituda, isegi kui seadus meid selleks ei kohusta, sest teid ajendas üldinimlik arusaam sellest, et pahatahtlikkus ei tohi võidutseda. Aitäh teile selle eest,“ tänas justiitsminister Urmas Reinsalu kodanikujulguse aumärgi saajaid.

Riigi peaprokurör Lavly Perling sõnas, et julgus ei tähenda hirmu mitte tundmist vaid hirmust võitu saamist. „Eriti kiidan neid julgeid lapsi, kes on märganud kurjust ja sellele vastu astunud. Tänased lapsed annavad meie ühiskonnale näo tulevikus ning ma loodan, et meie tulevik on just nende julgete laste nägu,“ lisas peaprokurör Perling.

Arnold Aljaste

Arnold Aljaste. Foto. Viigipuu

Arnold Aljaste on tegus ja aktiivne kodanik, eeskuju paljudele kaitseliitlastele ja abipolitseinikele. Abipolitsei ridades on ta tegutsenud üle 15 aasta, osalenud paljudes politseireidides, tabanud patustanud sõidukijuhte, patrullinud Haapsalus ja Läänemaal ning taganud suurüritustel korda. Ta on aidanud peatada noorukite kuritegu.

Aljaste on kaitseliidu liige aastast 1992 ja üks Lääne maleva taastajaid. Kaitseliitlasena aitab Arnold alati meeleldi korraldada isamaalisi üritusi, mille puhul peab ta muu hulgas tähtsaks noorsoo väärtuskasvatust.

Arnold Aljaste on oma vabatahtliku tegevusega aidanud tublisti tugevdada kaaskodanike turvatunnet.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
vanasõna
3 aastat tagasi

ütleb, et kus juba on , sinna tuleb ka lisa