Pääste: luiged ei ole jäässe kinni jäänud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa päästepealik Hannes Aasma. Foto: Urmas Lauri
Läänemaa päästepealik Hannes Aasma. Foto: Urmas Lauri

Reedest alates on Haapsalu päästjad saanud kaks väljakutset, kus inimesed annavad teada jäässe kinni külmunud luikedest. Kummalgi korral pole luiged tegelikult kinni külmunud olnud.

Haapsalu päästepiirkonna juhi Hannes Aasma sõnul said päästjad esimese teate jäässe kinni külmunud luigest reedel, teise esmaspäeva hommikul.

Mõlemal korral sõitsid päästjad välja, panid kuivülikonnad selga ja püüdsid hansalauaga mööda nõrka jääd väidetavalt jäässe külmunud luigeni jõuda, aga mõlemal korral tõusis luik enne lendu kui päästjad temani jõudsid. „Paraku ei ole meie mehed nii kiired, et luigele järele jõuda,” ütles Aasma.

Aasma lisas, et ilmselt on luigel jääl libe ja tema tiibadega vehkimine võib eemalt vaadates jätta mulje nagu ei pääseks ta liikuma. „Aga nad ei ole hätta sattnud, lind oskab ära lennata,” lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments