Läänemaa mediaanpalk on 933 eurot

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Maksu- ja tolliameti (MTA) andmetel oli 2018. aasta kolmanda kvartali mediaanväljamakse 1000 eurot, Läänemaal 933 eurot.

Maakondade võrdluses oli 2018. aasta kolmandas kvartalis kõige kõrgem mediaanväljamakse Harju maakonnas – 1117 eurot ning kõige madalam Ida-Viru maakonnas – 800 eurot. Läänemaa mediaanpalk on maakondade võrdluses keskmine.

Mediaanväljamakse tähistab summat, millest suuremaid ja madalamaid väljamakseid oli võrdselt. MTA iga kvartali väljamaksete statistika sisaldab palka ja muid tulumaksuga maksustatavaid tulusid, mida tööandja deklareerib.

Statistikaameti andmeil oli keskmine brutokuupalk 2018. aasta kolmandas kvartalis 1291 eurot. Ebaregulaarseid preemiaid ja lisatasusid arvestamata jäi brutokuupalk eelmise kvartaliga võrreldes samale tasemele.

Maakonniti oli 2018. aasta kolmandas kvartalis kõrgeim keskmine brutokuupalk Harjumaal – 1435 eurot jam adalaim Hiiumaal – 927 eurot.

Statistikaameti ning Maksu- ja tolliameti erinevad andmed tulevad asutuste erinevast metoodikast – üks arvutab keskmist palka, teine mediaanpalka. Samuti võtavad asutused arvesse erinevaid tasuliike ja arvestavad osalise tööajaga töötajaid erinevalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments