Laupäeva õhtul algas Läänemaa toidunädal seitsmekäigulise õhtusöögiga avapaugu Puise Nina talus.
Pidulised said proovida Nina talu suupisteid külmsuitsutatud vimmafileega ja suitsuahvenamäärdega. Eelroogadeks olid Vutipesa resto valmistatud salat valge kitsejuustu, seedermänni seemnetega ja Väike mahetalu peedivõrsetega. Teise eelroana pakkus Dirhami kalakohvik kalasuppi Karu talu porgandi ja porruga.
Pearoogadena tõi Grand Holm Marina kotleti Haapsalu lahest püütud haugist koos marineeritud köögiviljasalatiga. Teise pearoana valmistas Kärme Küülik Sepa talu küülikust, kaerast ja kukeseentest roa.
Ka magusroogasid oli kaks – Altmõisa külalistemaja valmistas Mätiku talumeierei koorest jäätise, millele lisas pohlavõiet ja Jahu-Jaani rukkijahust valmistas karamelliseeritud rukkileiba. Teise magusroa tõi lauale Nurme bistroo, mis pakkus suhkrustatud põdrasamblikku koos šokolaadis marjadega.
Viimasena toodi lauale Voosihaps, mis on saja aasta eest Haapsalu apteekri poolt leiutatud jook. Algselt oli retseptis vesi Voosi kurgust, millele oli lisatud vadakut. Otseselt merevett ei pakutud, see oli asendatud Värska mineraalvee number seitsmega ning lisatud piparmündisiirupit.
Einestamise vahepeal lahutas piduliste meelt Gaute Kivistik, kes tegi ka Eesti-teemalise viktoriini.
Fotod: Mihkel Puhm