Läänemaad ähvardab perearstide põud

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Noarootsi perearst Tiina Proosväli. Foto: Piret Proosväli

Noarootsi perearst Tiina Proosväli. Foto: Piret Proosväli

86 protsenti Läänemaa perearste on hiljemalt kümne aasta pärast pensionieas.

Ameti maha pannud perearsti asemele uut leida on peaaegu võimatu. 1200 patsienti on arstita jäämas Lääne-Nigula vallas Ristil. Septembris kuulutas terviseamet välja konkursi Risti perearsti leidmiseks, kuid ühtegi sooviavaldust ei laekunud. 33 aastat Ristil ametis olnud Hingi Kalberg on lubanud töötada vähemalt selle aasta lõpuni, kuid põhimõtteline otsus ametist lahkuda on kindel. Terviseamet on Kalbergile mantlipärija leidmiseks välja kuulutanud uue konkursi. Uus arst peaks tööle hakkama 1. jaanuarist. Mis saab aga siis, kui ka seekord ühtegi tahtjat pole?

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Parteitu
5 aastat tagasi

Tuleb välja et Reformerakonna poolt loodud tervisepoliitika tiksub samas vaimus Ratase valitsuse ajal edasi mitte s…i pole muutunud. Igasugune perspektiiviaju on null ja tegutsemisvõimekus samuti. Tuletõrje teemaga on samad lood. Varsti tuleb hakata tuletõrjekomandosid 70 aastastest vanamemmedest koostama, mehed on ennast surniks joonud või stressanud.

jalutaja
5 aastat tagasi
Reply to  Parteitu

Kui mõistus ,,kodus,,siis ei ole ühtegi vabandust õigustamaks end surnuks juua, stressi saab aga ise ka tervislike tegevustega (metsaretked, ujumine,mere ääres linde ja loodusjõude imetledes jne.) maandada. Olen selle läbinud-toimib ja täitsa hästi. Muidugi on vahel ka arsti vaja kui tõsine viirus või põletik kallal, aga elu näitab,et selliste arstijärjekordade juures nagu meil on saab inimene omaenese ja n.ö.jumala abiga suuremast vaevast selleks ajaks üle kui ükskord arstikabinetti sisse saad.
Valitsuselt pole midagi loota, neil praegu omal tegu et mitte EMOsse sattuda