Veeteede amet võtab merest välja 395 hooajalist ujuvmärki

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

1,6 tonni kaaluv poi tõstetakse veest välja. Foto autor: Ly Sauka
1,6 tonni kaaluv poi tõstetakse veest välja. Foto autor: Ly Sauka

Seoses talvise navigatsioonihooaja saabumisega on Veeteede amet alustanud merealadelt hooajaliste navigatsioonimärkide väljavõtmist.

Kokku 395 ujuvmärki pannakse talvekorterisse kuni uue navigatsioonihooaja alguseni 15. mail 2019.

Veeteede ameti navigatsioonimärgistuse osakonna juhataja Andry Rütkineni sõnul haldab amet Eesti merealadel kokku 524 poid ja toodrit, millest 395 on hooajalised, mis talve lähenedes välja võetakse.

“Merealadel on aktiivses aastaringses kasutuses suured laevateed, mida kasutavad nii reisi- kui kaubalaevad ja nendes kohtades kasutame aastaringseid ujuvmärke. Ühtlasi on need ujuvmärgid vastupidavamad talvistele jääoludele,” ütles ta.
“Piirkondades, kus talvisel perioodil aktiivset navigatsiooni ei toimu, oleme kasutanud hooajalisi ujuvmärke, mida hetkel talvekorterisse viime. Ajagraafik oleneb palju ilmast, ent loodame tööd lõpetada detsembri keskpaigaks,” lisas Rütkinen.

Amet jätab aastaringselt vette 7 toodrit ja 122 poid, mis asuvad Soome, Pärnu, Tallinna ja Muuga lahes, osaliselt Väinamere parvlaevateedel ja üksikud poid Hiiumaa ning Saaremaa ümbruses.

Töid tehakse Veeteede ameti alustega Sektori ja EVA-318. Tööde kulgu saab jälgida ameti veebirakendusest Nutimeri.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments